Güncel
Giriş Tarihi : 20-01-2020 13:19   Güncelleme : 20-01-2020 13:19

Türkiye 99. Sırada

Türkiye 99. Sırada

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı, yarı yıl tatili nedeniyle basın bildirisi yayımladı. Başkan Çetin yayımladığı basın bildirisinde Kapaklı'da okul ve derslik sayısı yeterli olmadığından tam gün eğitime geçilemediğini belirterek, " Ülkemizi 18 yıldır yönetenler her eğitim sistemi değişikliğinde, bizleri şaşırtacak şekilde isimler, sıfatlar ve tanımlamalarda bulmaktalar. En son liselerimizi nitelikli veya niteliksiz olarak ayırdılar. Bununla birlikte sitem/ müfredat değişimlerinden kaynaklı her yıl üç yüz milyon kitap basılıp, dönem sonlarında çöpe atılmaktadır." dedi.

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yarıyıl tatili dolayısıyla basın bildirisi yayılmadı. İlçede hastane ve derslik sorunu yaşandığını belirten Başkan Çetin, "Bir eğitim ve öğretim döneminin daha yarısına gelmiş bulunmaktayız. Bugün Karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkan tüm öğrencilerimizin, bol bol dinlenip, kendilerine zaman ayıracakları İyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

"HASTANE VE DERSLİK YETERSİZ"

Çetin, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Kapaklımızda vatandaşımızın sesi olmak adına bizlere iletilen sorunların en başında hastanelerimizin yetersizliğinden sonra da eğitim ve öğretimde yaşanan sorunlar gelmektedir. Bu nedenle sorunları dile getirmek ve çözüm yolları aramak adına biz de daha iyi bir eğitim ve öğretimin ortaya çıkması için üzerimize düşeni yapmak için kollarımızı sıvadık."

TÜRKİYE 99. SIRADA

Çetin, Kapaklı'da yaklaşık 24 bin 500 ilk ve ortaöğretim öğrencisinin bulunduğunu belirterek, "Her yıl değişen eğitim sistemine, öğrenci, öğretmen ve veliler henüz alışamadan bir de bakmışız ki yine değişmiş. Sonuç olarak 2018 yılı değerlendirmelerinde, Türkiye'nin eğitim kalitesi sıralamasında 137 ülke arasında 99.sırada olduğu görülmektedir. Geçen yıl, Kapaklımızda öğrencilerimiz en son adı LGS olan sınava girdi ve ilçemizde bir kardeşimiz bizleri gururlandırıp Türkiye birincisi oldu ve Türkiye'nin en iyi liselerinden birine girmeyi başardı. İlçemizde bulunan liselerimiz ve ilköğretim okullarımızın liselere ve üniversitelere yerleştirme durumları Türkiye ortalamasında olduğu görülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"NİTELİKLİ, NİTELİKSİZ OLARAK AYIRDILAR"

Kapaklı'da tekli eğitime geçilemediğine dikkat çeken Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye ortalamasının üstünde nüfusu artan ilçemizde okul ve derslik sayısı yeterli olmadığından birçok okulumuzda tam gün eğitime geçilememiştir. Sabahçı ve öğlenci olarak eğitim devam etmektedir. Sabahçı olanlar 07:00 de güneş daha doğmadan okullara gitmekte, öğlenciler de 19:30 da okuldan çıkmaktadır. 6-7 yaşlarında öğrenciler için bu durum çok zor. Ülkemizi 18 yıldır yönetenler her Eğitim sistemi değişikliğinde, bizleri de şaşırtacak şekilde isimler, sıfatlar ve tanımlamalarda bulmaktadırlar. En son liselerimizi nitelikli veya niteliksiz olarak ayırdılar. Bununla birlikte sitem/ müfredat değişimlerinden kaynaklı her yıl üç yüz milyon kitap basılıp dönem sonlarında çöpe atılmaktadır."

"TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE NE ZAMAN GEÇİLECEK"

Kapaklı'da nitelikli  lise kategorisinde okul bulunmadığını kaydeden Çetin, açıklamasına şöyle devam etti: "Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında ilçemizde nitelikli lise olacak mıdır? Bu yıl 4+4+4 sistemine göre 8.sınıfta olup LGS sınavına girecek çocuklarımız önümüzdeki yıl ilçemizde nitelikli lise ve liselerde eğitim öğretim görecekler mi? Tekli eğitim sistemine tam olarak ne zaman geçilecek?"

"DEPREM HAZIRLIKLARI YAPILMALIDIR"

Olası deprem sonrasında eğitimin aksamaması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, "Bölgemizde olacağı düşünülen depremler, ilçe sorunlarının başında gelmektedir. En son halk eğiti merkezi deprem riski taşıdığından boşaltılmıştır. Olası büyük Depremlere mevcut okullarımız hazır mıdır? Okul binaları için bir deprem risk analizleri yapılmış mıdır? Okullarımızda Deprem sonrası yaşanacak kargaşa ve acil durumlar için çalışmalar, planlamalar yapılmış mıdır?  Eğer yapılmadıysa, öncelikli olarak olası büyük deprem için hazırlıklar yapılmalıdır."ifadelerine yer verdi. 

"MADDİ DESTEK SAĞLANABİLİYOR MU"

Çetin, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: "ilçemiz merkezi dışındaki mahalle ve köylerimizden taşımalı olarak ilçemiz, içindeki okullarına giden öğrencilerimize ulaşım için maddi destek sağlanabiliyor mu? Bulundukları mahallerinde okul olmadığından dolayı, farklı mahallelerdeki okullara zorunlu olarak gitmekte olan öğrencilerimize maddi ulaşım desteği sağlanamıyorsa eğer fırsat eşitliği adına kamu tarafından sağlanması gerekmektedir. Birçok zorluğa rağmen, geleceğimiz olan çocuklarımızın önce iyi bir insan olması için,  daha sonrada eğitim ve öğrenimini tamamlamaları amacıyla mücadele eden ilçemizin eğitim camiasının değerli üyelerine ve Velilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

AdminAdmin