Güncel
Giriş Tarihi : 17-04-2024 18:54

Gazze’de 2 Yüz Bin Dolar dağıttık

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, derneğin Ramazan Ayı Faaliyetleri konusunda açıklamada bulundu. Mazlum, yetim ve muhtacın yüzü gülmezse dünyanın gülemeyeceğini belirten Başkan Vakitçi, “Ramazan ayı içerisinde gelen 200.000 USD tutarında Fitre ve Fidye, nakit olarak Gazze'de fakir, fukaraya dağıtılmıştır” dedi.

Gazze’de 2 Yüz Bin Dolar dağıttık

Başkan Murat Vakitçi konu ile alakalı açıklamasının devamında şunları söyledi: “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan Ayında da Hayırda yarıştık. ‘Kazancımız Allah için verdiğimizdir’ düsturunu şiar edinmiş, kadirşinas ve hayırsever aziz milletimizin emanetlerini gönüllülerimiz marifetiyle sadece Allah’ın rızasını gözeterek gerçek muhtaç Müminlere ulaştırma cabasında olduk.”

“YÜZLERCE KARDEŞİMİZİ GİYDİRDİK”

Yardımlarının sadece yurt dışındaki fakirlerle sınırlı kalmadığını ifade eden Vakitçi, “Yüzlerce kardeşimize gıda kolisi ulaştırdık. Kolilerimizde 4 Kişilik ailelere 1 ay yetecek erzak vardı. Yine Corlu'da bulunan Cansuyu İylik Mağazamızda yüzlerce kardeşimize sıfır etiketli ürünlerimizle baştan ayağa giyim yardımında bulunduk. Tekirdağımızın 11 ilçesinde de faaliyetlerimiz aynı hassasiyetle devam etti. Ayrıca Genel Merkez hesaplarına yönlendirildiğimiz çalışmalar da oldu” şeklinde konuştu.  

“2 BİN 500 ADET GIDA KOLİSİ”

Açıklamasının devamında Gazze konusuna değinen Vakitçi, “Gazze konusunu ayrı bir başlık altında değerlendirmek isterim. Savaşın başladığı ilk günden bugüne kadar; Mısır, Ürdün ve Türkiye'den gönderilen toplam 60 tır gıda kolisi, elbise, medikal malzeme, battaniye, yatak ve 1 adet ambulans Gazze'ye ulaştırılmıştır. Ayrıca; 134 bin 500 Öğün Sıcak Yemek, 2 Bin 500 Adet Gıda Kolisi, Bin 150 Adet battaniye dağıtılmış, 11 adet büyükbaş, 30 adet küçükbaş kurban kesilmiştir.

“GAZZ'DE İFTAR VERDİK”

Vakitçi, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: “Ramazan ayı içerisinde gelen 200.000 USD tutarında fitre ve fidye, nakit olarak Gazze'de dağıtılmıştır. Ayrıca Tekirdağ olarak Gazz'de iftar verdik. Fitre, fidye ve zekatların ulaşmasını sağladık. Gıda dağıtımına katkıda bulunduk. Bağışta bulunan hayırseverlerden Allah razı olsun. Çalışmalarımız ve Gazze'ye yardımlarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. Bağışçı ve gönüllülerimizden Allah razı olsun.”

AdminAdmin