Güncel
Giriş Tarihi : 27-03-2024 11:47

Her Sınıf Bir Fidandır

Hayata geçirdiği projelerle eğitim anlayışına farklı bir boyut kazandıran Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, okul bahçesine 20 adet ıhlamur fidanı dikti. Okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve veliler okul bahçesine bugüne kadar 312 adet fidan dikmiş oldu.

Her Sınıf Bir Fidandır

Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencileri öğretmenleri nezaretinde 20 adet ıhlamur fidanını toprakla buluşturdu. Okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri 'Her Sınıf Bir Fidandır' projesi çerçevesinde okul bahçesini yeşillendiriyor. Proje, 90 öğretmen, 2314 öğrenci ve veli işbirliği çerçevesinde yürütülüyor. Öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirdikleri parayla öğretmenlerinin gözetiminde aldıkları fidanları okul bahçesine dikiyor. Daha sonra öğrenciler diktikleri fidanları kendi elleri ile suluyor. Bu da öğrencilerde çevreye duyarlı olma, doğayı koruma, geliştirme, sorumluluk alma bilincini oluşturuyor.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KATILDI”

26 Mart Salı günü gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

62 TANESİ MEYVE FİDANI

Etkinlik konusunda değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Murat Bekdaş, okul bahçesine 250 çam, 62 meyve fidanı olmak üzere 312 adet fidan diktiklerini belirterek, “Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte 2017- 2018 eğitim öğretim yılında  başlattığımız "Her Sınıf Bir Fidan" projesi kapsamında okul bahçesini yeni fidanlarla buluşturduk. 2017 yılında okulun öğretime açıldığı yıl 5 meyve ve 25 çam fidanı dikerek projemizi başlattık. 2023- 2024 eğitim öğretim yılında okul bahçemizde 250 çam türü ve 62 meyve fidanı bulunmaktadır. Ayrıca çeşitlendirmek adına zeytin ve nar ağacı fidanları da ekledik” dedi.

“ÇEVREYİ KORUMAK ADINA”

Müdür Bekdaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Mart ayı orman haftası etkinliği ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Yeşil Miras” projesi kapsamında okul idaresi, okul aile birliği, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin destekleriyle 20 adet ıhlamur fidanını da bugün toprakla buluşturduk. Canlıların hayatında bu denli önemli rol oynayan çevreyi korumak adına bu projeyi gerçekleştirdik. Aynı zamanda doğa ve çevrenin korunmasına, güzelleştirilip geliştirilmesine yönelik farkındalık sağlamak istedik. Bu projeyle hem öğrencilerimize hem insanlarımıza hem de diğer okullara örnek olmayı amaçladık” diye konuştu.

“KIRSAL YAŞAM DEĞERLERİNİ AŞILADIK”

Bekdaş, açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Günümüzdeki hızlı sanayileşmeyle birlikte gelen hava ve çevre kirliliklerinin olumsuz etkilerini azaltmak adına küçük bir adım atmış olduk. Geleceğimiz olan çocuklarımızı işin içine katarak doğamızı koruma bilinci kazandırmak istedik. Dikilen fidanların bakımını sonrasında kendileri üstleneceğinden ağaç ve toprak sevgisi kazanmış oldular. Bunun yanında da takip gerektirdiği için sorumluluk bilincine sahip olmalarını da hedefledik. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul bahçesinde evcil hayvanların yaşam alanını oluşturduk. 40 tavuk 10 ördek 6 hindi civcivi temin ederek öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yiyeceklerle büyümelerini sağladık. Bu adımımızla da hayvan sevgisi kazanmalarını amaçladık. Öğrencilerimize ağaç dikme, hayvan besleme gibi etkinliklere katılma fırsatı sunarak onlara kırsal yaşam değerlerinin aşılanmasını sağladık. Böyle bir projede sorumluluk alan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.”

AdminAdmin