Güncel
Giriş Tarihi : 08-01-2018 15:57   Güncelleme : 08-01-2018 15:57

Bağlık Mahalle Evi Hizmete Açıldı

Yapımı tamamlanan Bağlık Mahallesi Mahalle Evi önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bağlık Mahalle Evi Hizmete Açıldı
Yapımı tamamlanan Bağlık Mahallesi Mahalle Evi önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Temel çıkış noktamız kadınlarımızı bir araya getirmek; kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek; ürettiklerini satarak ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarına ortam hazırlamak" dedi.  Bağlık Mahalle Evi açılış törenine Belediye Başkanı  Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak, ilçe belediye başkanları,  Çerkezköy Belediye  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin,  Veliköy, Kızılpınar ve Bağlık Mahalle Evlerinden  kursiyerler  katıldı.  Veliköy Mahalle Evi Kurs Eğitmeni Gülten Altay programda yaptığı sunumda  kursiyer sayının 850 kişiye ulaştığını belirterek, “2014 yılında 200, 2015 yılında 800, 2016 yılında da bin 800 kursiyer eğitimlerden faydalandı. 2017 yılında ise kursiyer sayımız bin 850’ye ulaştı. 2017 yılındaki kurslardan Diksiyon ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlanmış olup, diğer kurslarımız Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi, Bağlık Mahalle Evi, Kızılpınar Kültür Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Belediyemiz Ana Hizmet Binası Seminer Salonu’nda devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

"KOMŞULUK İLŞKİLERİNİ GELİŞTİRMELİYİZ"

Program Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Çerkezköy’ün kadınlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Akay, “Bugün aramızda bulunan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın değerli eşlerini de görmekten büyük mutluluk duyuyorum.  Biz Mahalle Evi projesine Veliköy Mahallemizde başladık. Veliköy Çerkezköy’ün en uç mahallesidir. Seçim öncesinde kadınlarımıza ulaşmak adına bir hedefimiz vardı. Veliköy eski Belediye Binamızda Mahalle Evimizi oluşturduk. Büyüyen Çerkezköy’ün kadınlarını bir araya getirmek istiyorduk. Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, birbirimizi tanımamamız gerektiğine inanıyorduk. Çerkezköy’e her gün gelen yaklaşık 35 kişi birbiri ile tanışsın diye bu adımı attık” diye konuştu.

"KADINLARA SOSYAL ALAN OLUŞTURDUK"

Veliköy Mahalle Evi’nde yaklaşık 20 kursiyerle başlayan sürecin artarak devam ettiğine dikkat çeken Akay, “Kursiyer sayısı her geçen gün attı ve Veliköy Mahallemiz bu işin lokomotifi oldu. Daha sonra ikinci mahalle evimizi Kızılpınar'da  açtık. Temel çıkış noktamız kentimizde kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturabilmekti. Bütün kadınlarımız kendi el emeklerinin farkına varsın istedik. Onların evlerinden çıkıp kendilerine sosyal bir alan oluşturmalarını istedik.  Bu sosyal alanda üretimin de bir parçası haline gelsinler istedik” ifadelerini kullandı.

"BİLGİSAYAR ODASI OLUŞTURDUK"

2017 yılında yaklaşık 2000 kursiyer sayısına ulaşıldığını kaydeden Akay,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde kütüphane ve çocuklarımız için bilgisayar odası oluşturduk. Bir yaşam alanı ortaya çıkardık. Kızılpınar Mahallemizde de kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Gazi Osman Paşa Mahallemizde daha önce başka şekilde kullanılan binayı belediyemize kazandırarak bir eğitim merkezi haline getirdik. Adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve sanat Merkezi koyduk. Daha sonra kentimizin bir başka uç noktasında Bağlık Mahallemizde Mahalle Evimizi oluşturduk. Parkımızla bahçemizle birlikte bu mekanı Bağlık Mahallesi sakinlerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

"HAYATLARININ PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ"

Kadınların hayatının bir parçası olmak adına çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Akay, konuşmasını şöyle noktaladı:  "Yaklaşık 1 ay önce Bağlık Mahalle Evi’ni yeni yeni tanıtmaya çalışıyorduk. Bugün 70 kursiyer sayısına ulaştığımızı görüyorum. İnşallah daha fazla kurslarla daha fazla kadınımıza ulaşacağız. Tüm bunları yaparken Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz. Çerkezköy’de kadınlarımıza hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temel çıkış noktamız kadınlarımızı bir araya getirmek; kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek; ürettiklerini satarak ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarına ortam hazırlamak oldu. Bu kapsamda kadınlarımızın ürettiklerini satabilmeleri için Kent Konseyi Binası yanında Hanımeli Sokağı faaliyete geçirdik. Şu anda Tepe Piknik Alanı’nda da yeni bir Hanımeli Sokak daha oluşturacağız. Veliköy’de başlangıcını yaptığımız mahalle evleri projesine Fatih Mahallemizde devam edeceğiz. Kentimizdeki kadınlarımızın hayatlarının bir parçası olmak istiyoruz. Mahalle Evlerimizin, kurslarımızın ve kursiyer sayımızın artırarak bu yolda çalışmaya devam etmek istiyoruz”    Akay’ın konuşmasının ardından Bağlık Mahalle Evi’nin açılış kurdelesinin kesildi.
AdminAdmin