Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-02-2024 18:31   Güncelleme : 12-02-2024 22:38

Mustafa Çetin mi yoksa İrfan Mandalı mı?

AK Parti’nin belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin. CHP ise İrfan Mandalı’da karar kılmış. Öteden beri CHP Aday Adayı Hasan Acar üzerinden yerli ve gelme hesapları yapılırken birden bire iki büyük partinin adayı da yerlilerden belirlenmiş. Peki ne olacak şimdi?

Mustafa Çetin mi yoksa İrfan Mandalı mı?

Hesaplar bir hayli karıştı. Aday adayları arasında ilk sırada yer aldığı söylenen Hasan Acar’ın üzerinin çizilmesi öyle sanıyorum ki belirli çevrelerce kolay hazmedilmeyecek. Bu hazımsızlık İYİ Parti tarafından değerlendirilebilir. Hasan Acar İYİ Parti’den aday gösterilebilir. Böyle bir atak en fazla Mustafa Çetin’i sıkıntıya sokar. Hasan Acar pek çok AK Partili hemşehrisini etrafında toplayabilir. Yani Acarı’n İYİ Parti’den aday olması CHP’nin dolayısıyla Mandalı’nın işine yarar.

         Diğer bir hesap, Yeniden Refah Partisi’nden aday olması beklenen İrfan Demir’in durumunu Hasan Acarın belirleyeceğidir. Bu noktada Samsunlular ya YRP diyerek İrfan Demir etrafında kenetlenecek ya da İrfan Demir bu sevdasından vaz geçip İYİ Parti’den aday olması durumunda Acar’ı destekleyecek. Her iki halde de AKP’den çok büyük kopma yaşanacağı söylenebilir. Bu kopmalar Mandalı’yı fevkalade iktidara taşıyabilir.

         Bu denklemden başka bir sonuç daha çıkabilir o da AKP ve CHP arasında kıran kırana geçecek olan bu yarıştan İYİ Parti’nin zaferle çıkması. Olmaz, olmaz demeyin. Hasan Acar değil de bir başka Anadolulu aday bütün hesapları alt üst edebilir. Bugüne kadar sermayeyi saraydan çıkarmak istemeyen Tekirdağ’ın fikir babaları, böyle bir sonuçla karşılaşabilirler. Bunu da ihtimaller arasında değerlendirmenizde fayda var.  

         Acar’ın hiçbir partiden aday olmadığını varsayalım. Bu defa devreye İrfan Demir girecektir. Her geçene gün oylarını artıran YRP, Kapaklı’da estirilmeye başlanan hemşehricilik rüzgarıyla çıtasını yükseltecektir.

         Bütün ihtimal hesapları bu seçimde AKP oylarının bir şekilde bölüneceğine işaret ediyor. Mustafa Çetin’in bu yarıştan galip çıkması çok ama çok esaslı bir strateji ile mümkün olabilir. Bu da ancak karşı tarafın akıl hocalarının yaptığı hatayı kendilerine fatura edebilmek yönünde bir rüzgar estirmekle mümkün olabilir.

AdminAdmin