Advert

Halk Konuştu ama Konuşturmadı

 El

Ekonomi - 02-02-2018 03:16 45 kez okundu.

Halk Konuştu ama Konuşturmadı
Advert
 Elektrik Üretim A.Ş ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Termik Santralin Çevresel Etkileri Değerlendirme toplantısı halk tarafından gerçekleştirilen protestolar nedeni ile yapılamadı. Halkın yoğun  tepkisi ile karşılaşan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Yetkilileri toplantının  gerçekleştirilemediği şeklinde  düzenledikleri rapor sonrasında salondan ayrıldı.   Kapaklı ve Çerkezköy sınırları içerisinde yapılması planlanan Termik santralin ÇED (Çevresel Etkileri Değerlendirme) toplantısı halkın tepkisi nedeni ile yapılamadı. Salonun dolduğu gerekçesi ile içeri alınmayan vatandaşlarla  emniyet güçleri arasında zaman zaman arbede yaşanırken benzer görüntüler  toplantının yapıldığı ÇTSO Konferans Salonunda da yaşandı.

ARBEDE YAŞANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, siyasi parti ilçe Başkanları, STK  Temsilcileri ve yüzlerce  vatandaşın katıldığı toplantıda geniş güvenlik önlemleri alınmasına rağmen zaman zaman  arbedeler yaşandı.

PRETOSTALAR ARALIKSIZ DEVAM ETTİ,

Toplantı süresince salonu dolduran  vatandaşlar,  sürekli şekilde yüksek sesle slogan atarak  ÇED  ile  Çevre ve Şehircilik  Müdürlüğü yetkililerinin  konuşmasına imkan tanımadı.  Protestoların son bulmaması nedeni ile Çevre ve Şehircilik  Müdürlüğü yetkilileri 'Halkın katılım toplantısı için saat 10:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonuna gelinmiştir. Halkın katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır” şeklinde tutanak tutarak salondan ayrıldı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Arçelik çalışanlarının yüzü güldü

Arçelik çalışanlarının yüzü güldü

07-02-2024 - Ekonomi

Zayiatları azaltıyor

Zayiatları azaltıyor

13-12-2021 - Ekonomi