Güncel
Giriş Tarihi : 15-03-2024 16:29

Ramazan gezileri başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul Sultan Ahmet Camii ve Edirne Selimiye Camii gezileri başladı.

Ramazan gezileri başladı

11 Mart Pazartesi günü başlayan Çerkezköy Belediyesi Ramazan Kültür Gezilerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Haftaiçi 5 gün düzenlenecek geziler kapsamında Çerkezköylü vatandaşlar İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camilerine görüp, gezme, Ramazan ayının manevi iklimini yaşama imkanı buluyorlar.

“TARİHİ YERLERİ GÖRME FIRSATI”

Konu ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, ”Her Ramazan ayında düzenlediğimiz ücretsiz kültür gezilerine bu Ramazan ayında da başladık. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’da yine hemşerilerimiz ile birlikte buluşuyoruz ve onları İstanbul ve Edirne’ye götürerek Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii’nin manevi atmosferini teneffüs etme, tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı sunuyoruz” dedi.

KUMANYA İKRAMI

Sultan Ahmet Camii’ne hareket eden otobüs saat 15.00’da Veliköy’den hareket ederek Kızılpınar’a, oradan da Kentpark’tan yolcularını alarak saat 15.30’da İstanbul’a hareket ediyor.  Edirne’ye giden otobüs ise saat 15.00’da Kentpark’tan hareket edip Kızılpınar ile Veliköy Mahallelerinde daha önce kayıt yaptırmış olan vatandaşları aldıktan sonra saat 15.30’da Veliköy Mahalle’sinden Edirne’ye hareket ediyor. Otobüslerin İstanbul ve Edirne’ye varmasının ardından görevlilerce vatandaşlara kumanya dağıtılıyor.

 

AdminAdmin