Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2024 13:22   Güncelleme : 19-05-2024 14:12

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kapaklı’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı 19 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na Kapaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Damla Güner’in çelenk sunumu ile başladı. Türk Büyükleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan protokol üyeleri İstiklal Marşı’nı okudu. Kutlama programı daha sonra ilçe stadyumunda devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı’da coşku ile kutlandı. Şehir Stadyumunda Kaymakam Mustafa Gürdal ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Türk Büyükleri anısına 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Damla Güner, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Varlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semra Abasız, Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Gül, Gıda Tarım Hayvancılık ve Orman Müdürü Recep Demirbağ, Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“ATATÜRK'ÜN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Kapaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Damla Güner yaptı. Müdür Damla Güner konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan özgürlük mücadelesine ve tüm yurdu adeta bir alev gibi saran kurtuluş meşalesinin yandığı güne şahitlik ediyoruz. Ulusumuz açısından büyük bir öneme sahip olan 105. Yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, sizlere en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugün, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin fitilinin ateşlendiği, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum gününü ve Gençlik Bayramı'nı kutluyoruz. Bu anlamlı gün, geçmişten aldığımız mirası geleceğe taşımak ve genç nesilleri bu değerlerle buluşturmak adına oldukça önemlidir.”

“İLK ADIMI OLMUŞTUR”

19 Mayıs’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecinin ilk adımı olduğunu belirten Damla Güner, “19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Atatürk'ün cesareti ve kararlılığı ile bağımsızlık mücadelesinin başladığı günü hatırlıyoruz. O gün, Türk gençliğinin iradesini ve azmini temsil eden bir başlangıçtı. Bizler, o günün mirasını taşıyanlar olarak bu mirası gelecek nesillere aktarmakla yükümlü kişileriz.  Atatürk’ün ‘doğum günüm’ dediği 19 Mayıs;  Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecinin ilk adımı olmuştur. Bu büyük günü Mustafa Kemal Atatürk, özellikle gençliğe adamıştır. Türk gençliği Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı ilke edinmiştir. İşte bu sebeple Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti’ni siz gençlere armağan etmiştir.

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Güner, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Sevgili Gençler, geleceği inşa etmek için çıktığımız bu yolculukta, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmalı, demokrasimizi güçlendirmeli aynı zamanda, çağın gereksinimlerine uyum sağlayarak, teknolojiyi ve bilimi kullanarak ülkemizi daha da ileri taşımalıyız. Bugün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, bizlere ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini hatırlatmakta ve geleceğe olan sorumluluğumuzu vurgulamaktadır. Birlikte hareket ederek, ülkemizi daha güçlü, daha demokratik ve daha refah bir geleceğe taşıyabiliriz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, saygılarımla.”

 

GENÇLİĞİN ATA’YA CEVABINI OKUDU

Konuşma sonrasında Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Şeyma Şabanoğlu, ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Gençliğin Ata’ya cevabını ise tüm öğrencilerin katılımı ile Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rahman Dibekli okudu. Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rükiye Özekçi ise ‘O Geliyor’ adlı şiiri okudu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Program, öğrencilerin 100 metre ve 4 yüz metre bayrak yarışı ile devam etti. Yarışmalar sonrasında Kapaklı mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bando gösterisi ile devam etti. Program resim, spor, şiir ve kompozisyon dallarında ödüle layık görülen öğrencilere madalya takdimi ve bayrak finali ile son buldu.

 

 

AdminAdmin