Asayiş
Giriş Tarihi : 24-02-2018 06:32   Güncelleme : 24-02-2018 06:32

Bu Suçun Ortağı Olmayacağız

Cumhuriyet  Halk Partisi Kapaklı Kadın Kolları Başkanlığı çocuk istismarının önlenmesi konusunda basın açıklaması yaptı

Bu Suçun Ortağı Olmayacağız
Cumhuriyet  Halk Partisi Kapaklı Kadın Kolları Başkanlığı çocuk istismarının önlenmesi konusunda basın açıklaması yaptı. Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin'in  İlçe Teşkilat Binasında yaptığı basın açıklamasında çocukların devlet tarafından  korunması gerektiğini belirten Zeliha Firidin, "Çocukları istismardan korumak  hepimizin göreviyken susmak,  buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz bu suçun  ortağı olmayacağız. Bilakis takipçi olacağız, denetçisi olacağız, önleyeni olacağız” dedi. Başkan Firidin, yaptığı basın açıklamasında çocukların hükümet tarafından korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak görevi  hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberiyle uyanıyoruz.  İktidarın başkanı bu gün çıkmış çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz. Bu toplumsal bir dinamittir” diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki 'söylediği başka, yaptığı başka' olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfları denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan  Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk İstismarı” mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir" ifadelerine yer verdi.

"BİZ SUÇ ORTAĞI OLMAYACAĞIZ"

“Çocuk İstismarı” ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri olduğunu sözlerine ekleyen Firidin, "Kriterlerden 1.’sinin cezaları artırmak ve 2.’sinin istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır.  İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"SIKI DENETİM VE KONTROLLER YAPILMALI"

Açıklamasının devamında, çocuklara koruyucu bir ortam sağlanması gerektiğine dikkat çeken Firidin, konuşmasına şöyle devam etti: "Çocuk istismarıyla ilgili kanunlar, mahkemenin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkân vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetini vakıflardan alınarak devlet eliyle ve denetimle kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Çocuk istismarını öven “6 yaşında çocukla evlenilebilir” gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz"

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yukarıda sıralanan taleplerin hükümet yetkilileri tarafından dikkate alınmasını isteyen Firidin, konuşmasını şöyle noktaladı. "Teleplerimiz hükümet tarafından dikkate alınarak çocuk istismarının önüne geçilmelidir.  Bizler bu taleplerin yasal takipçisi olacağız. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli bir ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Haber: Asim YAVUZ

AdminAdmin