Advert

Milli Eğitim Tügva’ya mı emanet?

Tügva’nın yarışmalarına öğrencilerini yönlendirmeyen Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’ndeki öğretmenlere maaş kesme cezası verildi.

Güncel - 02-03-2024 11:36 444 kez okundu.

Milli Eğitim Tügva’ya mı emanet?
Advert

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, öğretmenlere verilen maaş kesme cezalarını TBMM gündemine taşıdı. Aygun, Tügva çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığı’nda “danışman” olarak görevlendirilmesinin ve çocukların emanet edilmesinin Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olduğunu söyledi.

“CEZA YAĞDIRILDI”

Aygun, konu ile ilgili açıklamasının devamında şunları söyledi: “Karaağaç Ortaokulu’nda görevli 6 öğretmene Milli eğitim Temel Kanunu’na uygun hareket etmelerine rağmen, maaştan kesme, kınama cezası, görev yerini değiştirme gibi çeşitli gerekçelerle ceza yağdırıldı. Bir öğretmene; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın kitap okuma yarışmasına “Kitapların dini ve siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle” katılım göstermeyi reddettiği gerekçesiyle 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verilmiştir.”

“MÜDÜR HAKKINDAKİ ŞİKAYET NE OLDU?”

Öğretmenlere ceza verilirken müdür hakkındaki şikayetin yok sayıldığını ifade eden Aygun, “Bir öğretmene öğretmenler kurulu toplantısı sırasında Destekleme ve Yetiştirme Kurs Programı’ndan mutlu olmadığını ve idarecilerin işini doğru yapmadığını dile getirdiği için aylıktan kesinti ve kınama cezası verilmiştir. Aynı okuldan bir başka öğretmen ise öğrenci ve velilerin de bulunduğu bir WhatsApp grubundan, okul müdür yardımcılarını çıkardığı gerekçesiyle uyarı cezası almıştır. Bazı öğretmenlere de okul müdürüne, “Ders planında hata yaptınız, düzeltiniz” dediği gerekçesiyle cezalar verilmiştir. Bu gerekçelerle ceza verilen öğretmenlerin okul müdürünün usulsüz işlemleri hakkında yaptığı şikâyetlerin ise yok sayılmıştır” şeklinde konuştu.

“GÖREVYERLERİ DEĞİŞTİLMİŞ”

Aygun, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: “Haksız yere soruşturma geçiren öğretmenlerden dördü farklı ilçelere sürülmüştür. Başka ilçeye sürülen öğretmenler arasında Eğitim-İş Sendikasının Tekirdağ Şubesi yöneticilerinden biri de bulunmaktadır. Bu yönüyle, yapılan görev yeri değişiklikleri, Eğitim İş Sendikası’na üye bir yöneticinin, sendikadan kaynaklı görevini yapmasının engellenmesi sonucunu da doğurmaktadır.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Küçüklerden büyük başarı

Küçüklerden büyük başarı

28-05-2024 - Güncel

‘Bilim Şenliği’

‘Bilim Şenliği’

28-05-2024 - Güncel