Advert

Dört engelli vatandaş tekerlekli sandalyeye kavuştu

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından sürdürülen “Bir Engelliyi Yürüt” kampanyası kapsamında 4 engelli vatandaşa manuel tekerlekli sandalye hediye edildi.

Güncel - 29-02-2024 18:25 352 kez okundu.

Dört engelli vatandaş tekerlekli sandalyeye kavuştu
Advert

Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında 4 engelli vatandaşa manuel tekerlekli sandalye hediye edildi. TSD Kapaklı Şubesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından sürdürülen “Bir Engelliyi Yürüt” kampanyası kapsamında Yakup Kirenci, Nimet Tunç, Baki Muhtar ve Halit Doğan adlı vatandaşlar tekerlekli sandalyelerine kavuştu.

“MADDİ VE MANEVİ DESTEKLERİNİ GÖRDÜK”

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan yaptı. Dernek üyelerinin ihtiyaçlarını karşılama yönünde bir gayret içerisinde olduklarını belirten Başkan hayati Çakan, “İhtiyacı olan kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bugün 4 kardeşimize tekerlekli sandalye hediye edeceğiz. Yardımlarımızın sürdürülmesi bakımından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin’in maddi ve manevi desteklerini gördük. Bizleri yalnız bırakmadıkları için kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇALIŞMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Çakan’dan sonra söz alan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin şunları söyledi: “Bizler Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak ecdadın izinde güçlü nesiller yetiştirmek gayesi ile yola çıktığımız bu güzide yolda engelli kardeşlerimize Türkiye’nin dört bir tarafındaki temsilciliklerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Durmadan, gece ve gündüz bu vatan ve bu millet için çalışma gayreti içerisindeyiz. Bize destek sağlayan kurum, kuruluş ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

“EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ”

Programın bir diğer konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Başkan Çetin, Engelli Yaşam Evi’nin Kapaklı’ya kazandırılmasının engelli bireyler açısından önemli bir hizmet olduğunu belirterek, “2014’ten itibaren Kapaklı Engelsiz Yaşam Evi’ni ilçemize kazandırmak için mücadele ettik. Sağ olsun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bu tesisi ilçemize kazandırdı ama eksikleri ve ihtiyaçları var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu eksiklikleri gidereceğiz. Kapaklı Belediyesi olarak derneğimize her konuda yardımcı olmaya, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

PLAKET TAKDİM ETTİ

Program, Kaymakam Mustafa Gürdal’ın konuşması ile devam etti. Konuşmalar sonrasında Sakatlar Derneği başkanı hayati Çakan, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin’e plaket takdim etti. Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin, Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Kapaklı Sakatlar Derneği başkanı Hayati Çakan ve kurum amirleri katıldı.  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Küçüklerden büyük başarı

Küçüklerden büyük başarı

28-05-2024 - Güncel

‘Bilim Şenliği’

‘Bilim Şenliği’

28-05-2024 - Güncel