Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2023 11:33   Güncelleme : 21-12-2023 11:33

Vişne Bahçesi oyunu ayakta alkışlandı

Vişne Bahçesi oyunu ayakta alkışlandı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) kültür-sanat faaliyetleri kapsamında sahneye konulan ‘Vişne Bahçesi’ tiyatro oyunu, ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezinde tiyatroseverler ile buluştu.

Anton Çehov’un yazdığı, Bora Severcan’ın yönettiği oyunda Erhan Yazıcıoğlu, Güler Karaman, Volkan Severcan, Özdemir Çitçioğlu, Emin And, Şebnem Özinal, Sefa Zengin, Bora Severcan, Çağıl Adıner, Yiğit Yapıcı, Gülçin Gülrek, Ümit İlban, Deniz Bice, Murat Değirmenci ve Hacı Ali Açıkgöz rol aldı.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Vişne Bahçesi oyununu; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri; M. Gürdal Adal, Mete Han Pekol, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ahmet Temiroğlu ile Veli Ağ, ÇOSB Denetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi. İki perdelik oyunun sonunda oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyun sonrasında protokol, oyunculara çiçek takdim etti.

OYUNUN KONUSU

Çarlık Rusya’nın değişen sosyal ve ekonomik hayatında giderek güç kazanan burjuva sınıfı karşısında yok olmaya başlayan aristokrat Ranevskaya ailesinin, yeni düzen karşısında eski alışkanlıklarından vazgeçememelerini ve değişen düzenin gelişimine ayak uyduramamaları sebebi ile zenginliklerini ve topraklarını kaybedişini konu alıyor.

AdminAdmin