Güncel
Giriş Tarihi : 26-11-2023 09:17   Güncelleme : 26-11-2023 09:17

Usulsüzlük dizboyu

Usulsüzlük dizboyu

Kapaklı Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı, CHP’den Kapaklı Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. 2004-2019 Yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan Mandalı’nın hedefinde mevcut Başkan Mustafa Çetin vardı. Mandalı, “Usulsüzlükler dizboyu devam ediyor. Kendi içerisinde birbirlerini harcama peşindeler. Yani sen çaldın, ben niye çalamadım, sen götürdün ben niye götüremedim meselesi” dedi.

İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi’den Belediye başkan aday adayı. İlçe Binası önünde düzenlenen programda konuşan Mandalı, “Kapaklı olarak çok şey kaybettik. Kaybetmeyi istemezdik ama halkımız yanıldı. Bu kardeşimiz 5 yıl burada görev yaptı, yerler satıldı, herhangi bir icraat yok. Usulsüzlükler dizboyu devam ediyor. Kendi içerisinde birbirlerini harcama peşindeler. Yani sen çaldın, ben niye çalamadım, sen götürdün ben niye götüremedim diye” konuştu.  

“HE BİR DE SOYLU’SU GELDİ”

Kapaklı’da usulsüzlüklerin devam ettiğini belirten Mandalı, “Bunları görmemek isterdik ama bunlar buraya gelirken ne demişlerdi; “İrfan Mandalı usulsüzlük yaptı” Kendilerinin tüm usulsüzlüklerde adı varken, yapılmamış işleri yapılmış gibi göstererek sizlere aktardılar. Bunları aktarınca vatandaşımız inanmadı fakat bunların baskıcı tavırlarından dolayı oy verdiler. He bir de Soylu’su geldi. Dedi ki “Sayın Kapaklılı hemşerilerim öyle bir belediye başkan adayı size getiriyorum ki ‘Emrindeyim’ ne gerekiyorsa yapacağım” Peki yaptılar mı?” ifadelerini kullandı.

“BİT PAZARI’NA İRFAN MANDALI İHTİYACI DOĞDU”

Mandalı, konuşmasına şöyle devam etti: “Kapaklı’da 750 milyon liralık yer satıldı. Şimdi Kapaklılı hemşerilerime soruyorum. Sizin 75 dönümlük yeriniz gitti. Karaağaç’a ne yapıldı? Hiç. Hatta mevcut sağlık ocakları vardı, onlar bile yıkıldı. Bir arkadaş Karaağaç’a bağış yapayım dedi. Sonra bir baktık ki, çimentolar buharlaştı, belediye araçlarıyla götürüldü. Çimento hiç buharlaşır mı? İçine kum karıştırırsın iş yaparsın. Değerli dostlar öyle bir manzarayla karşı karşıya geldikten sonra hani derler ya; Bit Pazarı’na İrfan Mandalı ihtiyacı doğdu” İşte tamda bunu yaşamaktayız.”

“VATANDAŞIN HİZMET ALMASINI İSTEMİYORLAR”

Recep Güven Parkı’nın içler acısı durumda olduğunu belirten Mandalı, “Hemen önümüzde Recep Güven Parkı vardı, ne oldu? Şu an balliciler var orada, tuvaletler kötü vaziyette. Bizim 11. Katımız vardı belediyede. Vatandaşlarımızın hizmetine restoran açmıştık. Bunu kaldırdılar. Recep Güven Parkı’nı da kaldırdılar. Bir de lostra salonumuz vardı. Onu da kaldırdılar. Saray’a giden vatandaşlarımız konaklama yapıyordu orada. Orada zabıta noktası oluşturdular. Bunlar vatandaşımızın hizmet almasını istemiyorlar. Belediyeye ilk geldiklerinde birinci kattan 11. Kata kadar yıkım başladı. Birinci kata makam odası yaptı, yetmedi 8. Kata yaptı, 3. Kata yaptı” diye konuştu.

“KENDİ İŞİNİ DE BATIRDI”

Mandalı, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir de bizim tarihi fotoğraflarımız vardı. Belediyemizde onları sergiliyorduk. Bu fotoğrafları çiğneyerek attılar. Bunlar güncel yaşarlar, nostaljiyi sevmezler. Wolksvagen’de çalışırken bu arkadaş 2019’da ayrıldı oradan. Sonra başka bir firmaya girdi, firma iflas etti. Kenan Çetin’le ortak oldu, orada da battı. Sonra kendi işini kurdu, orayı da batırdı. 6-7 milyon borçla batırdı. Bu arkadaş belediyeye geldi, burayı da batırdı. Şu an 650 milyon liralık borç var. Bu borcu yapan arkadaş birilerine kollarını sallarken, seyredecek miyiz?”

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BAK”

Belediyede bankamatikçi personel olduğunu kaydeden Mandalı, “Benim bıraktığımda belediyede 280 çalışan vardı. Şu an 750 çalışan var. Bunların da bazıları çalışmıyor, çoğu bankamatikçi. Bunlarda erken giden masa kapıyor. Geç kalan masada kendisine yer bulamıyor, sıkışıyorlar. Verilen maaş aylık 12 milyon lira. Kaybımız 12 milyon. Bir zamanlar kayıp kaşelerimiz vardı. Bu Kent A.Ş. de kaşelerimizi kaybettik. Burada teklifler yazılıyordu, 5 milyon lira da buradan alıyorlar. Etti mi 12 milyon. 300 bin liralık iş yapıyorsunuz. 50 bin lirası sizin oluyor. E giden 250 bin lirayı da buhar ettiler. Ve bunlar diyor ki gönül belediyeciliği yapıyoruz. Vay anasını be, gönül belediyeciliğine bak. Bu belediyecilik değil, resmen batırma” iddiasında bulundu.

“DÜRÜST ÇALIŞMIYORLAR”

Yolsuzluklar konusunda soruşturma açılamadığını ifade eden Mandalı, konuşmasının devamında şunları söyledi:“Dünyanın borcunu yaptırdı belediyeye. Ve şu anda faizler fahiş bir şekilde devam ediyor. Ana yatırımlar bile yapılamıyor. Makamlar, iktidar partisinden olduğu için belediyeye soruşturma açılamıyor. O yüzden iktidar partisinden kim çıkarsa çıksın oy atmayın. Bunlar nasılsa bize soruşturma açmaz diyerek dürüst çalışmıyorlar.”

“BUNLAR HESAP KİTAP BİLMİYOR”

“Hemen önümüzde park var. Biz gelmiş olsaydık buraya otopark yapacaktık. Fakat bu arkadaş otopark paralarını aldı, şu anda 19 milyonluk otopark yeri görüyor musunuz? Yok çünkü şu an birkaç tane park yapmaya çalışıyorlar. Bunların ne kadar para batırdığını sizler de görün. Biz 13 milyona asfalt yapıyorduk. Bunlar 90 milyona yapıyor. Biz rüzgar gülü yaptık, bunlar zarar ettik diyor. Nasıl zarar ediyorsun? Herkes rüzgar gülü kullanıyor. Şu an rüzgar gülünün aylık getirisi 1 milyon 200 bin lira. Bunlar hesap kitap bilmiyor.”

“ÇERKEZKÖY’ÜN ARKA BAHÇESİ OLACAKTIK”

Bu arkadaş 2019’da yapılan borçları bizim borcumuz gibi gösteriyor. Senenin 3 ayını ben diğer 9 ayını yönetti. Biz aldığımızda Kapaklı’nın nüfus 20 bindi. Biz teslim ettiğimizde 125 bin oldu. Dediler ki sen 15 yılda ne yaptın? Allah Allah, biz aldığımızda burası, şu an bulunduğunuz alan dereydi. Şimdi görüyorsunuz neler var. Benim yaptığım çalışmaları saysam vaktiniz yetmez. 2023 yılında sevgili vatandaşlarım arkamızda olmamış olsaydı ben şu an burada politika yapabiliyor olur muydum? Olmazdım. Çünkü Çerkezköy’ün arka bahçesi olacaktık. Allah razı olsun hepinizden. 2012 yılında öyle güzellikler yaptık ki Kapaklı’ya biz bunları söylemedik.”

“KARAAĞAÇ’IN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Kapaklı’da binalar 3 katlıydı, biz 4 katlı yaptık. 450 bin nüfusu karşılayabilecek seviyeye eriştik. Devam etseydik Karaağaç’a yapacaktık. Karaağaçlı dostlarımıza söz veriyorum. Bu dönem seçilirsek Karaağaç’ın kent vizyonunu değiştireceğiz. Pınarça’da imar planı yapıacaktı, 5 yılda bitmedi. Parmağını bile kıpırdatmıyor. Göreve gelir gelmez yapacağımız çalışmalar arasında Pınarça ve Karaağaç’ta imar planı yapmak olacak. Pınarça’daki kapalı spor salonunu da halkımıza düğün salonu olarak kazandıracağız.”

“PES BE KARDEŞİM”

“Bunlar mantar fabrikası açmıştı. Nerede mantarlar? Alan var mı aranızda? Ben yemek yapmayı çok severim. Benden Fatma hanıma jest olsun, getirin mantarı yemek yapayım. 14 milyonu teslim et, bir kilo bile mantar yapama. Pes be kardeşim. Bu yetmiyor bir de 7 buçuk milyon lira ek bütçe yapıyor, bu da yetmiyor.”

“PARA KAÇIRMA YERİ”

“Çerkezköy’de halk ekmek fabrikası açıldı çok da güzel çalışıyor. Kapaklı’da ne var? Fabrika yok, hayali fabrika var. Para kaçırma yeri olarak kullanılıyor. Değerli dostlarım AK Parti’ye oy vermeyin. En az yüzde 25 iktidar partili arkadaşlarımdan oy bekliyorum. Biz yerelde kazanacağız, sonrasında genelde de kazanacağız. İstanbul’u Ankara’yı nasıl aldıysak, bunları genelde de devireceğiz. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partili dostlarıma söylüyorum. Hepiniz bir AK Partili bir kişi getirin partimize. Arada yüzde 20’lik fark var. Hepinizden bir şeyler bekliyorum.”

“HASTANEYİ OSB YAPTIRIYOR

Başkan Çetin’e yönelik eleştirilerine devam eden Mandalı, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı. “Biz Yıldızkent Kavşağını dalcıkla yapacaktık. Güzel bir projemiz vardı. Ama bu arkadaşlar projeden anlamazlar. Allah razı olsun yapana seviniriz. Ama bu işi asıl üstlenen Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’dür. Ben artık yetiştiremiyorum dedi. Bunu organize de böyle söyleyince iş yapıldı. Bu arkadaş Kapaklı’ya hizmet istemez. Bu arkadaş ilk zamanlarda formaliteden hasta oldu. Kendini acındırmaya çalıştı. Ama vatandaş bunları yemez. Hastane yapılıyor ama bunu kim yapıyor biliyor musunuz? Organize sanayi bölge müdürlüğü. Neden yapıyor, eski hastane yerini alacak. Bunun için yapıyor.”

AdminAdmin