Güncel
Giriş Tarihi : 11-12-2023 04:34   Güncelleme : 11-12-2023 04:34

Tayfur Sökmen Köylüleri biraraya geldi

Tayfur Sökmen Köylüleri biraraya geldi

Tekirdağ sınırları içerisinde ikamet eden Hatay Tayfur Sökmen Köylüleri tarafından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde dayanışma ve kaynaşma programı düzenlendi. Düzenlenen programda Hatay Tayfur Sökmen Köyü sakinlerinden vefat edenler, bütün şehitler ve Gazze’de hayatını yitirenler adına Kuran’ı Kerim tilavet edilerek Mevlidi Şerif okundu.

Tekirdağ ve ilçelerinde ikamet eden Hatay Tayfur Sökmen Köylüleri 10 Aralık Pazar günü Kapaklı Atatürk Kültür Merkezinde dayanışma ve kaynaşma programı düzenledi. Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Murat Özaydın’ın yapmış olduğu dayanışma ve kaynaşma programının açılış konuşmasını Kapaklı’nın sevilen iş insanı Murat Eviş yaptı.

“BİR VE BERABER OLMAYI ÖĞRENDİK”

Konuşmasına, salonda bulunanları selamlayarak başlayan Murat Eviş, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Hatay Tayfur Sökmen Köyü dayanışma ve kaynaşma Programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 1987 Yılında gerek Samsun’dan gerekse Sinop’tan Hatay Tayfur Sökmen Köyü’ne göç ettik. Hiç bilmediğimiz bir coğrafyaya gitmemize rağmen bu güzel tablonun oluşmasına vesile olduk. Şu anda aramızda bulunan siz değerli büyüklerimizden bir olmayı, beraber olmayı, birbirimizin acılarını paylaşmayı, sevinçlerimize ortak olmayı öğrendik” dedi. 

“ÇOK AZ GÖRÜŞÜR OLDUK”

Eviş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Özellikle bayanlarımız için pamuk tarlalarındaki çileli günleri neşeli hale getirmeyi siz değerli büyüklerimizden öğrendik. Süreç içerisinde bizler de büyüdük. Daha iyi bir gelecek için tekrar göç etmek zorunda kaldık. Bugün bir kısmımız Tekirdağ’a bir kısmımız Çorlu’ya, bir kısmımız Kapaklı’ya yerleştik. Fakat buradaki dünya telaşı yüzünden birbirimizden ayrı kalmasak da çok az görüşür olduk. İşte tamda bu süreçte köyümüzün gençlerinin büyük emekleriyle önce Hatay Tayfur Sökmen Köyü gençlik buluşmasını gerçekleştirdik.”

“BİRÇOK SEVDİĞİMİZİ KAYBETTİK”

Covit-19 salgını sırasında pek çok insanın hayatını kaybettiğini belirten Eviş, “Bu arada Covit-19 musibetini yaşadık. Birçok sevdiğimizi bu salgında kaybettik. Allah hepsine rahmet etsin. Sizleri bir araya getirmek, helalleştirmek için büyüklerimize Covit-19’dan sonra program yaptık” diye konuştu.  

“VAR OLUN, SAĞ OLUN”

Eviş, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bugün, özellikle busene merkezi Maraş olan ama en çok yıkımın Hatay’da yaşandığı büyük deprem felaketi ve daha sonra ilk mescidimiz olan Kudüs’te, Gazze’de şehit olanlar ve aynı zamanda köyümüzde yetişmiş büyük, küçük vefat eden bütün geçmişlerimiz için böyle bir program yapma gereği duyduk. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Sizler de bu güzel tabloyu oluşturduğunuz için kendi adıma ve bu programda emeği geçen kardeşlerimiz adına hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Var olun, sağ olun.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Dayanışma ve kaynaşma programı, Hatay Tayfur Sökmen Köyü Muhtarı Nazmi Alaca’nın konuşması ile devam etti. Daha sonra program sunucusu Murat Özaydın programın düzenlenmesinde emeği geçen emeği geçen Murat Eviş, Murat Özaydın, Mehmet Eraslan, Durmuş Karaca, Ali Yıldızcı, Aydın Gündüz, Mustafa Demirhan, Behçet Belan, Mahmut Avcı ve Mehmet Ali Baylan’ı sahneye davet ederek katkıları nedeniyle kendilerine teşekkür etti.  

KURAN-I KERİM OKUNDU

Program, Hasan Çataloğlu, Emin Akbaş ve Selman Kahrimda'nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hatay Tayfur Sökmen Köyü sakinlerinden ahrete göç edenler, bütün şehitler ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua edildi. Program yemek ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

AdminAdmin