Güncel
Giriş Tarihi : 04-12-2023 19:01   Güncelleme : 04-12-2023 19:01

Sosyal Destek Kart Uygulaması Hayata Geçti

Sosyal Destek Kart Uygulaması Hayata Geçti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje çerçevesinde, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların, temel ihtiyaçlarını kendi tercihlerine göre satın alabilmeleri amacıyla Sosyal Destek Kart Uygulamasına geçiliyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Vakıfbank arasında sosyal destek kart konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI

Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sosyal belediyecilik bizim anlayışımızda, kimse sahipsiz kalmayacak, kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak demektir. Bugüne kadar binlerce insanımıza ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kimsesizlerin kimsesiyiz. Ekiplerimiz titiz araştırmalar sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındalar. Bu kapsamda yeni bir proje ile artık sosyal destek kartı uygulamasına geçiyoruz” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİDİR”

Albayrak, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: “Daha önce ihtiyaç sahiplerine verdiğimiz koli yardımını sosyal destek kartı kapsamında nakdi yardıma dönüştürdük ve ihtiyaç sahiplerinin istedikleri yerde, tercihlerine göre alışveriş yapabilecekleri şekilde düzenledik. Sosyal destek kartlarına iki ayda bir nakit yükleme yapacağız. Vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısında yanında olmaya çalışıyoruz. Bir nebze de olsa onların yüzlerini güldürebilirsek ne mutlu bize. Sosyal belediyecilik anlayışının temelinde, vatandaşların her anında yanında olmak vardır. Sosyal destek kartı uygulaması kapsamında imzaladığımız işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kimsesizlerin kimsesi, sosyal belediyecilik anlayışının merkezidir.”

AdminAdmin