Güncel
Giriş Tarihi : 29-11-2023 04:24   Güncelleme : 29-11-2023 04:24

Saraylı, Kapaklılı ve Çerkezköylüyüm

Saraylı, Kapaklılı ve Çerkezköylüyüm

28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı İsmail Çelebi, 2024 mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Kapaklı Belediye Başkanlığına  Aday Adaylığını açıkladı. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen programda konuşan İsmail Çelebi, “Kapaklı’da bir sürü sorunumuz var. Belediyemiz başka yerde, hükümet konağımız başka yerde. Ulaşım sorunumuz var. Bazı mahallelerimize toplu ulaşım araçları gitmiyor. Kapaklı’mızın bazı kısımlarına belediye hiç uğramamış, unutulmuş. Karaağaç dışlanmış, imar planları dahi yapılmamış. Muhtarlarımıza bir konteynır bile yapılmamış” dedi.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını İlçe Başkanı Emir Tarcan yaptı. Daha sonra söz alan Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çelebi, kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Aday Adayı Çelebi, “1966 Tokat Zile doğumluyum. 1986’dan bu yana Marmara ve Trakya Bölgesi’nde yaşamaktayım. İstanbul’da ve Tekirdağ’da çalışmalarımız oldu. 1988 yılında SHP ile başlayan siyasi hayatımda, partinin birçok alanında görev aldım. Okullarda, sandıklarda göre yaptım. İl genel meclis üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı, milletvekili adaylığı gibi çeşitli kademelerde bulumdum” diye konuştu.  

“NELER KATABİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK”

Sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını belirten Çelebi, “Burada uzun yıllar bulundum. Sivil toplum örgütlerinde görev aldım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi toplum yararına kuruluşlarda görev aldım. Her alanda insanlarımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için mücadele ettim. Ben kendimi Saray’lı, Kapaklı’lı, Çerkezköy’lü olarak görüyorum. Çünkü bu üç ilçe bir Türkiye mozaiği. Devamlı buralarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdim. Bu süre içerisinde de Kapaklımın tüm mahallelerini gezdim. Kapaklı’ya neler katabiliriz, tüm vatandaşlarımızla kucaklaşarak bu hususları konuştuk” ifadelerine yer verdi.

“BELEDİYE HİÇ UĞRAMAMIŞ”

Kapaklı Belediyesi’nin sorunlara gerektiği gibi odaklanamadığını belirten Çelebi, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayıyım. Kapaklı’nın sorunlarını biliyorum. Kapaklı’da bir sürü sorunumuz var. Belediyemiz başka yerde, hükümet konağımız başka yerde. Ulaşım sorunumuz var. Bazı mahallelerimize toplu ulaşım araçları gitmiyor. Kapaklımızın bazı kısımlarına belediye hiç uğramamış, unutulmuş. Karaağaç dışlanmış, imar planları dahi yapılmamış. Muhtarlarımıza bir konteynır bile yapılmamış ama yanıbaşımızdaki Çerkezköy’de muhtarlarımıza çok güzel alanlar yapıldı.”

“SOSYAL ALANLARIMIZ YETERSİZ”

Başkan olması durumunda tespit ettiği bütün sorunları çözeceğini belirten Çelebi, “Yanıkağıllı, Uzunhacılı kardeşlerimiz, Karlı’lı kardeşlerimiz unutulmuş. Yolları yapılmamış, ihtiyaçları giderilmemiş. Hepsiyle konuştum. Bunları da çözeceğiz. Özellikle Kapaklı’da sosyal alanlarımız yetersiz. Gençlerimiz Çerkezköy’e gidiyor, Çorlu’ya gidiyor, Silivri’ye gidiyor. Bunların da önünü açacağız, Kapaklımıza yepyeni sosyal alanlar kazandıracağız. Burası bir işçi kenti. Türkiye’de bir ailenin geçimini sağlaması için anne babanın da çalışması lazım. Bunlar işe gidince çocuklarını bırakacak bir yer bulamıyorlar. Kapaklı’mızda çok büyük bir kreş eksikliği var. İktidara geldiğimizde sosyal belediyecilik ve halkçı belediyecilikle bunları da çözeceğiz” diye konuştu.

“SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Çelebi, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Hep birlikte çalışıp hep birlikte mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımız daha iyi şartta yaşaması için elimizi taşın altına koyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Albayrak bize çok güzel bir kültür merkezi kazandırdı. Ama Kapaklı Belediyesi bunun içini dolduramadı. Kapaklı’yı bir kültür sanat kenti haline getiremedi. Kapaklı’mızı daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte mücadele ederek, hep birlikte çalışacağız. Sorunlarımız çok. Bunları birlikte çözeceğiz. Kapaklı’yı sevgi kenti, Kapaklı’yı kardeşlik kenti, Kapaklı’yı değerleri olan bir kent yapmak istiyoruz. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

AdminAdmin