Güncel
Giriş Tarihi : 26-11-2023 05:59   Güncelleme : 26-11-2023 05:59

Samsunluları kimse bölemez

Samsunluları kimse bölemez

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekleri Federasyonu (TESDEF) Genel Başkanı Hasan Acar, federasyon üyelerini kahvaltı programında ağırladı. Federasyonda görev dağılımı ve yeni yönetim kurulu listesini basına açıklayan Hasan Acar, yaptığı konuşmada hemşehrilerine birlik, beraberlik mesajı verdi.  Acar, “Samsunlular artık birleşti. Bundan sonra hiç kimseye  Samsunlular dağılıyor deme fırsatını vermeyeceğiz. Diğer federasyon başkanı arkadaşımız Bilal Acar ile görüştük. Onlarda görevin bize tebliğ edildiği takdirde yanınızda asker gibi dikeleceklerini söylediler. İnşallah bu birlik ve beraberliği adaylığımla taçlandırırız” dedi.

Kapaklı’nın tanınmış iş insanlarında Hasan Acar, Divan-Et lokantasında TESDEF üyelerini ağırladı. Kapaklı’da faaliyet gösteren iki federasyon arasında herhangi bir sorun kalmadığını  belirten Hasan Acar, “Başından beri diyoruz ki bu dernekler, federasyonlar, sivil toplum örgütleri bu hemşerilerimizin bir araya gelmeleri için en önemli  faktörlerdir. Bu bir çatı altında birleşmektir. Kapaklı’da bu kadar dernek varken biz dedik ki bu dernekleri kontrol altına alalım. Hepsinin birbirinden haberdar olmaları önceliğimiz olsun istedik” diye konuştu.  

“KAPAKLI KÜÇÜK TÜRKİYE’DİR”

Federasyonun dernekler arasındaki bağları güçlendireceğine dikkat çeken Acar, “Türkiye’nin her yerinden gelen fakir fukara hemşerilerimizin ki hepimiz aynı yerlerden geldik. Çerkezköy, Kapaklı yani bu bölgeye gelen vatandaşlarla ekmeğimiz için buluşma fırsatımız oldu. Bu sebeple biz Kapaklı’ya  küçük Türkiye diyoruz. Çünkü Kapaklı’ya ülkemizin 81 ilinden göç gelmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

“SİYASİLER YANILIYOR”

Samsunluların seçimlerde bölünmeyeceğine vurgu yapan Acar, “Nasıl ki dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde olup, ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler varsa Kapaklı siyasetinin de gözü Samsunluların üzerinde. Samsunluları biz nasıl böleriz, nasıl etkisiz hale getiririz hesabı yapanlar var. Samsunlular bölündüğü takdirde bizim işimiz tamam mantığıyla yola çıkan mevcut siyasilerimizin bir yanılgıda olduğunu bu tablodan görebilirler” ifadelerine yer verdi.

“BİRİLERİ ŞOV YAPAMAYACAK”

Kapaklı Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Keleş’ı ayağa kaldırarak alnından öpen Acar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Kapaklı Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Keleş benim yanımda dimdik durarak bu birlik ve beraberliği perçinledi. Omurgalı bir şekilde bizim yanımızda durdu. Artık Kapaklı Samsunlular Derneği’nin önünde birileri şov yapamayacak.”

“BÖLÜNMEK YOK PARÇALANMAK YOK”

Birlik ve beraberlikten güç doğacağını belirten Acar, “Kıymetli hemşerilerim Samsunlular olarak akıllı olalım. Samsunlular olarak bölünmek yok parçalanmak yok. Dün akşam Karslılar derneğine gittim. Bana Samsunlular birleşti mi diye sordular. Evet, Samsunlular birleşti. Hiç kimseye Samsunlular dağılıyor deme fırsatını vermeyeceğiz. Bu birliktelik gücümüzle biz Kapaklı da rabbim izin verirse mensubu olduğumuz siyasi partide bizim bu birlikteliğimiz ve güzümüzü görerek bize görev verdiği taktirde biz bu işi perçinlemiş olacağız” şeklinde konuştu.  

“SİYASETE YÖN VERECEK GÜCE SAHİBİZ”

Acar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Diğer federasyon başkanı arkadaşımız Bilal Acar ile görüştük. Onlarda görevin bize verilmesi halinde yanınızda asker gibi dikeleceğiz dediler. Görevi al gel dediler. Bende buradan sizin aracılığınızla CHP’nin İlçe Başkanı, İl Başkanı, milletvekilleri ve değişim diye gelen Sayın Genel Başkanı Özgür Özel’e buradan sesleniyorum. Sayın Genel Başkanım Samsunluların oyu Kapaklı’da yaklaşık 20 bin üzerinde. Biz daha önceki seçimlerde de bunu gördük yaşadık Samsunlular ve Samsunluları takip eden diğer toplum örgütleri bizim yanımızda. Biz Kapaklı’da ki siyasete her türlü yön verecek güce sahibiz.”

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM”

Acar, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Şunu da itiraf etmek isterim. CHP’ye ben yeni katıldım. Bunun 2 tane sebebi var. CHP’nin Kapaklı’yı Samsunlu bir adayla seçimi alacağını CHP Genel Merkezinde konuşturmayı başardık. Biz bu gücümüzü CHP’ninde gücüyle birleştirerek rabbimin de izniyle bu görevin bize tebliğ edileceğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncülerle çıktığımız yolda desteklerinizi bekliyorum.’’

TESDEF GÖREV DAĞILIMI

Genel Başkan Hasan Acar, Genel Başkan Yardımcıları; İlyas Uysal, Zafer Çalışkan, Murat Eviş, Ali Çelik, Mustafa Keleş. Genel Sekreter; Ayhan Uysan. Sekreter; Hüseyin Çalışkan, Sayman; İbrahim Akgün 

TESDEF YÖNETİM KURULU

Savaş Önder, Yakup Torun, Fatih Acar, Ceylan Yanar, Adnan Erdem, Mustafa Ak, Hasan Dursun, İlyas Yahşi, Hasan Keskin, Gökhan Türkel, Rüştü Zeytinli, Mustafa Önder, Erol Özkan, Emrah Sevinç, Mustafa Döveç, Şükrü Önder, Abdullah Coşkun, Hüseyin Aydoğdu.
YEDEK ÜYELER

Musa Kavlak, İsmail Aktaş, Erol Boz, Hayri Varol, Gökhan Meneşe, Emrah Uysal, Mustafa Sağdıç, Mustafa Topkaya, Gündüz Güney, Mustafa Güleç, Mustafa Keskin, Veysel Erenler, Ali Çelebi, Mustafa Türkel, Emre Çelebi, Yakup Uzun, Halil İbrahim Demirel, Bünyamin Acar, Ali Önder, Hasan Küçük, Ahmet Acar, İbrahim Torun, Metin Çelikel ve Arif Torun.

AdminAdmin