Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2024 15:14

Niyazi Madaslı’nın 4. kişisel sergisi

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin ilk Down Sendromlu Fotoğraf Sanatçısı Volkan Niyazi Madaslı’nın “+1 Duvarlar” adlı 4. kişisel fotoğraf sergisi açıldı.

Niyazi Madaslı’nın 4. kişisel sergisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Down Sendromlu ve Özel Gereksinimli Bireyler Derneği iş birliği çerçevesinde Down Sendromlu Fotoğraf Sanatçısı Volkan Niyazi Madaslı’nın 4. kişisel fotoğraf sergisi açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yılmaz İçöz Sahnesi fuaye alanında açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

HALK OYUNU GÖSTERİSİ SERGİLENDİ

Özel gereksinimli bireylerin eğitimini aldıkları işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okuduğu ve halk oyunu gösterisi sergilediği programda,  Fotoğraf Sanatçısı Volkan Niyazi Madaslı ve Fotoğrafçılık Eğitmeni Gılcan Mete Delibay, sergi hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Trakya Down Sendromlu ve Özel Gereksinimli Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Metin Özen, yaptığı konuşmada, serginin önemine vurgu yaparak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ANLARI FOTOĞRAFLAŞTIRDI

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu belirterek, “Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu çocuklar iyi bir eğitimle normal birey şeklinde hayatlarını sürdürebilirler. İmkân tanındığında meslek edinebilirler. Down sendromlu Fotoğraf Sanatçımız Volkan Niyazi Madaslı da bunun canlı bir örneğidir. Fotoğraf sanatına gönül veren Volkan Niyazi Madaslı, birbirinden güzel görüntü ve anları fotoğraflaştırdı” diye konuştu.

“ENGELSİZ BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Başarısı, azmi ve çalışkanlığıyla örnek olan Volkan Niyazi Madaslı’yı tebrik eden Albayrak, konuşmasını şöyle noktaladı: “Madaslı’ya bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Down sendromlu bireylerimiz de dâhil olmak üzere tüm özel gereksinimli bireylerimizin yanında olduk. Hizmet süreçlerimizde partnerimiz olan sivil toplum kuruluşlarımıza ve gönüllülerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm özel gereksinimli bireylerimiz için engelsiz bir dünya; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

AdminAdmin