Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2024 12:18   Güncelleme : 01-03-2024 12:49

Mali Müşavirler Haftası kutlandı

1-7 Mart Muhasebe Haftası Çerkezköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Mali müşavirler Atatürk Anıtına çelek sunup, Türk Büyüklerinin aziz hatırasına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mali Müşavirler Haftası kutlandı

1-7 Mart Muhasebe Haftası Çerkezköy’de kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy SGK Müdürü Mehmet Enes Erol, Tekirdağ Çerkezköy Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Cansu Baliç, Mustafa Olcay Esen, Tekirdağ Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Demet Eroğlu, Nurten Pandir Çakır ve Çerkezköylü mali müşavirler katıldı.

“HASSAS MESLEKLERDEN BİRİ”

Çelenk sunumu sonrasında Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin ve SGK Müdürü Mehmet Enes Erol mali müşavirlerin Muhasebeciler Haftasını kutladı. Program, Çerkezköy Temsilcisi Cansu Baliç'in  Tekirdağ Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin Kurt’un günün anlam ve önemine dair mesajını okumasıyla devam etti. Şerafettin Kurt'un mesajında şu ifadeler yer aldı: “Değerli meslektaşlarım, uzun ve zorlu bir süreç sonucu belge alan, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sorumluluk bakımından ağır ve hassas mesleklerden birini icra eden tüm meslektaşlarımın Muhasebe Haftasını kutlarım.”

“ÖZEL BİR ROL ÜSTLENMİŞTİR”

Mali müşavirlerin özel bir rol üstlendiğini belirten Başkan Kurt, mesajının devamında şu cümlelere yer verdi: “Önce toplumsal hayatı tehdit eden salgın, Dünyada yaşanan savaşların yarattığı belirsizlik ortamı, iklim değişiminin etkisiyle ortaya çıkan kuraklık, ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ekonomide yaşanan sıkıntılar sonucu vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına sebep olmuştur. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada biz mali müşavirler özel bir rol üstlenmiştir. İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.”

“YENİDEN DÜZENLENMELİDİR”

“Mesleğimiz sorunları ve çözümü ile ilgili taleplerimiz şunlardır: Serbest meslek erbabında KDV’nin gelir vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmelidir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. Mali tatile ilişkin yeni yasal düzenleme yapılmalıdır. YMM’lerin tasdikten doğan, SMMM’lerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir.”

“EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM”

“Bundan 35 yıl önce yasallaşan ve artık günümüzde güncelliğini yitiren 3568 sayılı Kanunu’nun gelişen dünya trendleri ve teknolojik gelişmelerine uyum sağlaması noktasında güncellenmesi gerekmektedir. Bu onurlu mesleğin mensupları olarak 100 yıldır Cumhuriyetimizle, 35 yıldır mesleğimizle kıvanç duyuyoruz. Yukarıda belirtmiş olduğumuz sorunların çözülmesi ümidiyle, dünyada ve güzel ülkemizde barış, kardeşlik, huzur içinde, refah seviyesi yüksek, doğaya saygılı, sürdürülebilir üretim anlayışı ile tüm meslek camiamızın ve tüm meslektaşlarımızın 1-7 Mart Muhasebe Haftasını en içten duygularımla kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

AdminAdmin