Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2023 16:37   Güncelleme : 14-12-2023 16:37

“Kimsenin adamı değiliz”

“Kimsenin adamı değiliz”

Sait Türe ve Oğuzhan Avcu Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kapaklı Belediyesi meclis üyeliğine aday adaylıklarını açıkladı. Düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Çağlar Bütün, “Bu dönemde de MHP’den bir belediye başkan yardımcısı, 1 büyükşehir belediye meclis üyesi ve partimizin komisyonlarda temsilcisinin bulunması için yeterli sayıda meclis üyesinin mecliste olmasını talep ettik” dedi.

Önceki gün MHP İlçe Teşkilatında düzenlenen programın açılış konuşmasını İlçe Başkanı Çağlar Bütün yaptı. 31 Mart 2024 Seçimlerinde canla, başla çalışacaklarını belirten Başkan Bütün, “Bir önceki dönemde 3 belediye meclis üyesi ile temsil edildik. Bu dönem daha fazlasını istiyoruz. Partimizin daha iyi temsili için buna ihtiyacımız var. Sağ olsun belediye başkan aday adaylarımızın bu konuda itirazları olmadı. Hatta MHP’nin temsil noktasında daha fazlasının verilebileceğini söylediler” diye konuştu.  

“TALEPLERİMİZ OLUMLU KARŞILANDI”

AK Parti belediye başkan adaylarıyla uyum içerisinde çalıştıklarına işaret eden Başkan Bütün, “Bu dönemde de MHP’den bir belediye başkan yardımcısı, 1 büyükşehir belediye meclis üyesi ve partimizin komisyonlarda temsilcisinin bulunması için yeterli sayıda meclis üyesinin mecliste olmasını talep ettik. Çok fazla bir şey talep ettiğimizi düşünmüyorum. AKP aday adayları da bu talebimizi olumlu karşıladı” ifadelerine yer verdi.  

“CUMHUR İTTİFAK’I KAZANACAK”

Bütün, konuşmasının devamında şunları söyledi: “AKP’nin mevcut başkanla birlikte 8 belediye başkan aday adayı bulunuyor. İlerleyen dönemde adaylıklar belirlendiğinde bu arkadaşlarımızdan biri aday olarak gösterilecek. Bizim için kimin aday olduğu önemli değil. Biz Cumhur İttifakı’nı temsil ediyoruz ve Cumhur İttifak’ı kazanacak. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunu her yerde söylüyoruz. Biz kimsenin adamı değiliz, biz davamızın adamıyız. Cumhur İttifakı hangi kişiyi aday gösterirse biz onu destekler, onun kazanması için çaba harcarız.”

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhur ittifakının seçimi kazanacağına vurgu yapan Bütün, “Bu konuda çok iddialıyım. Cumhur İttifakı kazansın diye belkide AKP’li aday adayı arkadaşlarımızdan sahada daha çok çalışacağız. Çünkü bizim söz verdiğimiz bir genel başkanımız var. Devlet Bahçeli’nin yüzünü burada kara çıkarmayacağız” şeklinde konuştu.  

“MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİRDİK”

Bütün, konuşmasına şöyle devam etti: “14-28 Mayıs süreçlerinde de 11 ilçe içerisinde sadece Kapaklı cumhurbaşkanına % 50 oranda oy kullandı. Bir boyun büküklüğümüz vardı o da milletvekili çıkaramamak. Bu da bizim bölgemizden kaynaklanmadı. Diğer bölgeler de bizim gibi çalışmış olsaydı biz de milletvekili çıkarabilirdik.”

“GÖNÜL KIRIKLIĞI DA OLMAYACAK”

Dava için sahada olduklarını belirten Bütün, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Biz, yarın seçim varmış gibi her zaman sahada olduk. Her dönemde, her satıhta, her alanda partimizi temsil edebilmek için elimizden geleni yaptık. Bu dönemde bizim de 8 tane meclis üyesi aday adayımız var. Gönül isterdi ki bu aday adaylarımızın hepsi aday olsun. Ama sonuçta siyasetin de bir gerçeği var. AKP ile gireceğimiz seçimde 8 adayımız olmayacak ama buna rağmen hiçbir arkadaşımızda gönül kırıklığı da olmayacak. Çünkü bizler davamız için sahalarda oluyoruz. Dava bilinci bunu gerektirir.”

“KAPI KAPI GEZEREK OY TOPLADIK”

Başkan Bütün’ün konuşmasında sonra, belediye meclis üyesi aday adayı Sait Türe söz aldı. Ordu Perşembe doğumlu olduğunu belirten Sait Türe, “1991’de Çerkezköy’e yerleştim. 1980 Olayları sırasında 11 yaşındaydım. Sağcı- Solcu olaylarının yoğun olduğu zamanları çok iyi bilen bir ülkücü kardeşiniz olarak karşınızdayım. O zamanki ilçe başkanımız Mustafa Ordu ile devamlı istişare halindeydim. O zaman Kapaklı’da teşkilatımız yoktu. Kanaat önderimiz Hüseyin Sekmen belde başkanıydı. Eşlerimizle birlikte kapı kapı gezerek oy topladık” diye konuştu.

“DEVLET HASTANESİNİN TEMELİ ATILMIŞTI”

Türe, konuşmasına şöyle devam etti: “1999’da Hüseyin Sekmen belediye başkan aday gösterildi. Bu süreç sonrasında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Bülent Ecevit ile koalisyon hükümeti kurmuştu. Bu koalisyon hükümeti döneminde Sağlık Bakanı Osman Durmuş Kapaklı devlet Hastanesi’nin temelini atmıştı. Oktay Vural ise Telekom’un gelmesine vesile olmuştu.”

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Türe, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “2019’da ise Cumhur İttifakı belediyeyi kazandı. Belediye öyle kolay kazanılmadı. İlçe Başkanımız Çağlar Bütün ve yönetimi canla, başla çalışarak belediyeyi kazandı. Şimdi de yeni bir hastanenin inşaatı yükseliyor. Yeni okullar yapılıyor. Kimin sayesinde? Cumhur İttifakı’nın sayesinde. İnşallah önümüzdeki dönemde de Kapaklı’da çok daha farklı çalışmalara imza atacağız. Bunu hep birlikte başaracağız.” Program, Oğuzhan Avcu’nun konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

AdminAdmin