Güncel
Giriş Tarihi : 24-12-2023 08:42   Güncelleme : 24-12-2023 08:42

Günay Özden, güven tazeledi

Günay Özden, güven tazeledi

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi 2. Olağan Kurul Toplantısı yapıldı. Tek liste ile gidilen olağan kurulda mevcut Başkan Günay Özden güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Business Exsress Lale ve Orkide Salonu’nda 23 Aralık Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirilen olağan kurul, Türk Büyükleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi Başkanı Günay Özden yaptı. Konuşmasında yüksek enflasyonun herkesim insanı ezdiğini belirten Başkan Günay Özden, “Ülkemizde yaşanan bu ekonomik krizden en başta emekçiler olarak biz etkileniyoruz. İşsizlik tehlikesi, yüksek enflasyonla birlikte düşen alım gücü yetmiyormuş gibi bir de vergideki adaletsizlik nedeniyle, yaşamımızı sürdürmekte zorlanıyoruz” dedi.

“RAHAT BİR NEFES ALDILAR”

Özden konuşmasına şöyle devam etti: “Bir önceki genel kurulumuzun ardından, başta Covid-19 salgını olmak üzere, ülkemizde ve dünyada pek çok önemli gelişme oldu. Salgın döneminde ülkemiz daha neyle karşılaştığının farkında değilken, saygıdeğer Genel Başkanımızın öngörüsü sayesinde, işveren kuruluşu MESS ile bir protokol imzalandı. Bu protokol sayesinde arkadaşlarımız işten çıkarılma korkusu olmadan, maddi anlamda bir kayıp yaşamadan rahat bir nefes aldılar.”

“YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMEKTE ZORLANIYORUZ”

Vergi konusunda adaletsizlikler olduğuna dikkat çeken Özden, “Salgının ardından başlayan çip krizi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, enerji krizi, hammadde tedarikinde ortaya çıkan problemler, işyerlerinde sorunları daha da artırdı, ekonomik kriz daha da derinleşti. Ülkemizde yaşanan bu ekonomik krizden en başta emekçiler olarak biz etkileniyoruz. İşsizlik tehlikesi, yüksek enflasyonla birlikte düşen alım gücü yetmiyormuş gibi bir de vergideki adaletsizlik nedeniyle, yaşamımızı sürdürmekte zorlanıyoruz.

“KRİZSAVAR DEĞİLİZ”

Krizin mağduru olmak istemediklerini hatırlatan Özden, “Anayasamıza göre az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken bir de dolaylı vergilerle emekçinin beli daha da bükülüyor. Biz her türlü koşulda tezgahının başında üreten emekçiler olarak Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın da dediği gibi kriz savar değiliz ve sebebi olmadığımız krizin mağduru da olmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“VERGİDE ADİL OLMALARINI BEKLİYORUZ”

Özden, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu zorlu yılın ardından ülkemiz refah içinde yarınlara ancak ve ancak üretmekle ulaşacaktır. Ülkemizin yönetiminde sorumluluğu olanların, vergide ve milli gelir dağılımında adil olmasını, emeğin sömürülmemesi, emekçinin hakkının yenmemesi ve özgürce örgütlenebilmesi için önümüze çıkan engelleri kaldırmak adına gerekli adımları atmasını temenni ediyorum.”

“HER PLATFORMDA MÜCADELE”

Kazanmak ve kazandırmak ilkesinden taviz vermediklerini hatırlatan Özden, “Ülkemizde hem ekmeğin adilce bölüştürülmesi için mücadele eden, hem de ekmeğin üretilmesi için her zaman elinden gelen tüm gücü ortaya koyan Sendikamız Türk Metal; Üstlendiği milli misyonla tüm bu ihtiyaçlara cevap vererek, ülkemiz adına daha güzel yarınlar için her platformda mücadelesini sürdürmektedir. Türk Metal Sendikamız kurulduğu ilk günden bugüne 280 bin üyeye ulaşmış ve mücadele içinde geçen 60 yıllık tarihinde üretmek, kazanmak ve kazandırmak ilkesinden de asla ödün vermemiştir” diye konuştu.  

“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR”

Özden, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu, hak ve demokrasi mücadelesiyle, Türkiye’de ve dünyada saygın bir yer edinen sendikamızın bayrağını Kapaklı Şubesi olarak, daima bir ileri noktaya taşımak için verdiğimiz mücadele sonucunda 3M ve Tansel Kablo fabrikalarımızda örgütlenme süreçlerimizi tamamladık ve toplu iş sözleşmelerini imzaladık. Ayrıca birçok işyerimizde de örgütlenme faaliyetleri kapsamında yeterli çoğunluğa ulaşmamız ve Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesini almamıza rağmen, işverenlerin işçilerin demokratik iradesine saygı duymayarak yetki tespitlerine itirazı sonucu hukuki süreç başlamıştır. Biz de bu süreçlerde sendikamızın tüm gücü ile hak arama mücadelemizi devam ettiriyoruz. Adaletine güvendiğimiz Türk mahkemeleri en sonunda bu işyerlerini de Türk Metal Sendikası bünyesinde göreceğimiz adaletli kararlarını verecektir.”

“İNADINA ÖRGÜTLENECEĞİZ”

Örgütlenmenin olmazsa olmazları olduğuna dikkat çeken Özden, “Bizim amacımız işçi sınıfının sömürülmesine karşı durmaktır. Alınteri ile geçinen emekçinin ürettiğinden hakça payını alması için bölgemizde metal işkolunda faaliyet gösteren sendikasız tek bir işçi kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde bazı işverenler unutuyor ama biz yine tekrarlıyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Biz Türk Metal’iz. Kırılmayız, bükülmeyiz, yılmayız, yorulmayız ve vazgeçmeyiz. Durmak nedir bilmeyiz. İnadına örgütleneceğiz,

“EĞİTİME BAŞLANDI”

“Sendikamız Türk Metal dünyada örneği görülmemiş Sosyal Sendikacılık anlayışıyla bölgemizde üyelerinin yararına yaptığı hizmetlere de devam etmektedir. Kapaklı Bölgemizde Sendikamız arazisi üzerine üyelerimizin hizmetine sunulacak olan yüzme havuzu, fitness ve düğün salonunun da olacağı otel inşaatı bir yandan devam ederken, yine Kapaklı İlçemizde başlayan Meslek Lisesi İnşaatı bu yıl tamamlanarak 2023 Yılı Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Türk Metal Sendikası Pevrul Kavlak Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi adı ile bölgemizdeki çocuklarımız; son derece modern ve teknolojik altyapısı olan mesleki eğitim hayatlarına başlamıştır. Genel Başkanımız, liderimiz Sayın Pevrul Kavlak’a bölgemize sağladığı bu güzel hizmetler için çok teşekkür ediyoruz.”

“6900 KİŞİYİ AĞIRLAMIŞTIR”

“Ayrıca Sosyal Sendikacılık ilkesiyle hareket eden sendikamız üye eğitim programlarına da hız kesmeden devam etmektedir. Şubemiz kurulduğu günden bu yana; 2925 üyemizi Sendikamızın Ankara, Ereğli, Bodrum, Didim ve Kıbrıs’ta bulunan otellerinde eş ve çocuklu programları da dahil ettiğimizde toplamda 6900 kişiyi ücretsiz bir şekilde ağırlamıştır. “Çağdaş Sendikacılık” vizyonunu ortaya koyan, sadece üyelerine değil eş ve çocukları için de her platformda sağladığı ekonomik ve sosyal imkanlar nedeniyle Çağdaş Başkanımız, önderimiz Sayın Pevrul Kavlak’a bölgemizde bulunan tüm metal işçileri ve aileleri adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

“HER FABRİKA BİR KALEDİR”

Şube genel kurulumuz bugün MESS’le yürütülen Grup Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu vesile ile bu kürsüden; Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın adına Cumhuriyet Sözleşmesi dediği bu sözleşmede; ürettiğimizden hakça pay almak, İnsanca yaşam koşullarına ulaşmak için “tam bir uyum ve disiplinle” tüm üyelerimizle birlikte Sendikamızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz bir ve beraber oldukça, Sendikamız Türk Metal; Üretmek, Kazanmak ve Kazandırmak aşkıyla, İnsana Sevgi, Emeğe Saygı ilkesiyle metal emekçisinin kalesi olmaya devam edecek. “Her Fabrika Bir Kaledir”, bizler de o kalenin yılmaz bekçileri olarak, yılmadan, yorulmadan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

“HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Özden, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Genel Kurulumuza katılımıyla bizlere onur veren tüm misafirlerimize ve üyelerimize canı-ı gönülden teşekkür ediyorum. Kapaklı Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’nun sendikamıza, üyelerimize, bölgemize ve çalışma hayatına hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

ÖZDEN, BAŞKAN SEÇİLDİ

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra seçime geçildi. Yapılan seçim sonrasında tek liste ile seçime katılan mevcut başkan Günay Özden yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi. 

 

AdminAdmin