Eğitim
Giriş Tarihi : 08-02-2024 16:25

Başkan Çetin: "Arama, kurtarma ekiplerini oluşturduk"

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde düzenlenen ‘’Asrın Felaketini Anma ve Alınması Gereken Tedbirler’’ konulu seminere katıldı.

Başkan Çetin:

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Türk Büyükleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Şener Sümbül, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

“MİLLETİMİZ BERABERLİK ÖRNEĞİ SERGİLEDİ”

Programın bir diğer konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Çetin, “Ülke olarak 6 Şubat 2023’te asrın felaketini yaşadık. Zor günlerde necip milletimiz birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Atatürk Kültür Merkezimizin dili olsa da konuşsa. O günlerde her yaştan vatandaşımızın inanılmaz gayreti hafızalarımızda hep yer edinecek. Bir kez daha milletimizle gurur duyduk” dedi.  

“TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

AK Parti Genel Merkezinin talimatıyla Kapaklı Belediyesi olarak Hatay’da görev aldıklarını belirten Başkan Çetin, “Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızı kurtarmaya, arama kurtarma ekiplerine hizmet etmeye, yardımcı olmaya gayret ettik. Altınözü Belediyesi ile kardeş şehir olduk, orada temizlik işleri çalışmalarına destek olduk” diye konuştu.

“FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Çetin, konuşmasına şöyle devam etti: “Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nü ve arama kurtarma ekiplerini oluşturduk. Bu alandaki faaliyetlerimiz devam ediyor.  Toplumumuzu afet konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik eğitimler gerçekleştiriyor, olası afetlere hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Asrın felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

SUNUM YAPTI

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürü Ferhat Kaanoğlu, eğitmen Hakkı Ankul, Uzman Klinik Psikolog Ceren Sayın Eski ve Sosyolog Serap Demir Deke bir sunum yaptı.

AdminAdmin