Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2024 17:17   Güncelleme : 09-02-2024 07:58

Akay, depremzede aileleri ziyaret etti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 6 Şubat depremine Gaziantep ve Malatya’da yakalanan Alıcı ve Yılmaz Ailelerini ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar’da ki konutlarında ikamet eden Alıcı ve Yılmaz Aileleri ile sohbet eden Başkan Akay, imkanları dahilinde depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Akay, depremzede aileleri ziyaret etti

Akay depremzede aileleri ziyaret etti. Depremin 12 ilde büyük yıkıma neden olduğunu belirten Akay, “Kahramanmaraş merkezli büyük depremler, Kahramanmaraş ve çevre 11 ilimizde büyük yıkıma yol açmış, 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş, milyonlarca insanımız etkilenmişti. Depremin acılarını sarmak için tüm Türkiye gibi biz de Çerkezköy Belediyesi olarak seferber olduk. Yardım kampanyalarımız, bölgedeki çalışmalarımızın yanı sıra deprem bölgesinden gelen depremzede vatandaşlarımıza Belediyemize ait konutların kapılarını açarak misafir etmeye başladık” dedi.

“FATURALARINI BELEDİYEMİZ KARŞILIYOR”

Akay, konu ile ilgili açıklamasının devamında şunları söyledi: “Namık Kemal Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait konutlarda 3 ailemizi, Veliköy Mahallemizde bulunan konutlarda da 3 ailemizi misafir ediyor ve faturalarını belediye olarak karşılıyoruz. Elimizdeki imkanlar dahilinde de diğer yardımlarda bulunuyoruz.”

“BURALARA GELMEK ZORUNDA KALDIK”

Başkan Akay’a ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden depremzedeler “Hala o gecenin ve o günün etkilerini yaşıyoruz. Aklımızdan büyük felaket çıkmıyor. İnşallah bu tür acıları ve felaketleri kimse yaşamaz. Depremin ardından evimizi, ocağımızı terk etmek ve buralara gelmek zorunda kaldık. Bize bu konutların kapılarını açan ve yaklaşık 1 senedir misafir eden Çerkezköy Belediyesine ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

AdminAdmin