Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2023 19:13   Güncelleme : 05-12-2023 19:13

100. Yıl Meydan Parkı açıldı

Yapımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Kapaklı 100

100. Yıl Meydan Parkı açıldı

Yapımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Kapaklı 100. Yıl Meydan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kapaklı 100. Yıl Meydan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaptı. Çetin’den sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı’ya gerektiği gibi yatırım yapıldığını ancak Kapaklı’nın hem devlet hem de yerel yönetimlerin yatırımına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

Kapaklı’ya değer verdiğini belirten Başkan Albayrak, “Kapaklı çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz ilçelerimizden biri. Bugün 137 bin 514 nüfusu bulunmaktadır. Çok kısa bir zamanda 20 Bin nüfustan bu rakama ulaşmış bir ilçemiz. Hızlı gelişen bir ilçemiz ama bu gelişmeye paralel altyapı yatırımları, üst yapı yatırımları tamamlanamadığı için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.  

“224 TRİLYON LİRA PARA HARCADIK”

Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi: “TESKİ ve Büyükşehir dahil olmak üzere bugüne kadar Kapaklı’ya 224 Trilyon lira para harcadık. Devam etmekte olan yatırımlarımız bittiği zaman bu dönem için Kapaklı’ya 400 Milyon lirayı harcamış olacağız. Bu yetmeyecektir çünkü Kapaklı sürekli büyüyor. Öyle zannediyorum ki Kapaklı’nın nüfusu 10 sene sonra Çerkezköy ile aynı duruma gelecek. Bu nedenle bizim öncelikle Kapaklı’nın altyapı, üstyapı, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon sorununu çözmemiz gerekiyor.”  

“EN ÖNEMLİ SORUN İÇME SUYU”

Kapaklı’nın en önemli sorununun içme suyu olduğunu hatırlatan Albayrak, “Kapaklı’ya dair projelerimiz var onları güncelledik. Bir kere daha üzerine basarak söylüyorum, Kapaklı’nın içme suyu sorunu var. Kuyularda çok aşağılara indik. 10 Sene önce bu kuyulardan 150 metreden su çıkarken şimdi 350 metreye indi. Aşağıya indikçe de suyun renginin sarıya dönüştüğünü görüyoruz” ifadelerine yer verdi.  

“BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Albayrak konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Pınarça’ya yaptığımız arıtma tesisinin en az 30 katını Kapaklı’ya yapmak durumundayız. Bunun projesini Ankara’ya gönderdik. Mustafa Başkanımla birlikte onu takip ediyoruz. Kapaklı’nın çok hizmetlere ihtiyacı var. Bu hizmetleri sadece yerel yönetimlerden beklemek yerine hükümetle çalışmak zorunluluğumuz var. Geçen hafta düzenlenmiş olan bir toplantıda 8 milletvekilimize bu durumu anlattım. Parti gözetmeksizin birlik, beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Hepinize saygılar sunuyor 100. Yıl Meydan Parkı’nın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

AdminAdmin