Güncel
Giriş Tarihi : 30-09-2019 06:44   Güncelleme : 30-09-2019 06:44

Toprakla Hayvan İlişkisi Koparılmış

Kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyduğu projeler ile çiftçilere destek olmaya devam ediyor

Toprakla Hayvan İlişkisi Koparılmış

Kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyduğu projeler ile çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanındaki önemli projelerinden biri de katı gübre dağıtma römorku.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere 2018 yılında 8 ilçenin ziraat odası başkanlıklarına teslim edilen 9 adet katı gübre dağıtma römorku,gübreleme işleminin daha kısa zamanda yapılmasının yanında, tarlaya eşit miktarda dağıtılan gübre sayesinde verimin de artmasına olanak sağlıyor. Verimin artmasıyla birlikte ürünlerde de kalite artışı yaşanıyor. Römorklerin kullanımı sonrasında işlerinin büyük oranda kolaylaştığını belirten çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi’ne tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

"ADETA TOPRAK CAN ÇEKİŞİYOR"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak uyguladığımız onca proje içerisinde bana göre yaygınlık göstermesi gereken ve bilinmesini istediğim projelerin başında katı gübre dağıtma römork projesi geliyor. Zira Türkiye’de yarım asırdır uygulanan yanlış tarım politikalarının toprakla hayvan arasındaki ilişkiyi koparmış olmasından dolayı özellikle bölgemizin verimli toprakları organik madde bakımından kabul edilemez düzeylere inmiş durumda. Adeta toprak can çekişiyor. Oysa gübrelerimiz kullanılamaz halde bir kenarda boş duruyor" dedi.

“KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

Aslan, konuşmasına şöyle devam etti: "Ama görüyorum ki bizim bu projemiz sayesinde kıymetli varlık olan gübreler toprakla buluşur hale geldi. Bu gübrelerin atıldığı toprakta verim düzeyi uzatılabilir ve gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en kıymetli varlık olan tarla toprağı aktarılabilir hale gelir. Zaten tüm ekonomistlerin, sosyologların ya da siyasetçilerin laflarına baktığımızda son dönemde moda bir tabirin geliştiğini görüyoruz; sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tarım. Evet, ekonomik gelişme önemli ama bunun sürdürülebilir olması hepsinden daha önemli."

"ÇİFTÇİLERİMİZ DE MEMNUNDUR"

Projeden memnun olduklarını belirten Aslan, "Biz bu ülkenin sahipleriyiz. Bu topraklarda çocuklarımız, torunlarımız yaşayacaksa bu toprakların kıymetini bilmek zorundayız. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu düşüncelerle yola çıktık. Biz bu projeden dolayı son derece memnunuz, sanıyorum ve umuyorum ki çiftçilerimiz de memnundur. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden bir belediyeyiz. Tekirdağ’ın son derece verimli topraklara sahip olduğu, Türkiye’de yetişen birçok ürünün büyük kısmın ilimizin karşıladığı düşünülürse, tarım ve hayvancılık alanındaki sorumluluğumuzun da ne kadar büyük olduğu ortaya çıkacaktır. Biz, üzerime düşen sorumluluğun farkında olarak tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. ” ifadelerini kullandı.   

AdminAdmin