Güncel
Giriş Tarihi : 02-02-2018 02:39   Güncelleme : 02-02-2018 02:39

Tekirdağ'da 350  Manda Vardı  Şimdi Sadece Saray'da 1534 Tane Oldu

Tekirdağ'da 350  Manda Vardı  Şimdi Sadece Saray'da 1534 Tane Oldu
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında Süleymanpaşa ilçesinde hayvan üreticilerine Damızlık Koç Dağıtıldı.   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalattin Toluca gerçekleştirdi.  Cemalattin Toluca konuşmasında “Bilindiği gibi Tekirdağ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu bir projedir bu. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Üreticiler adına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere projede emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu projenin amacı, üreticilerimizin damızlık sıkıntısını gidermektir. Bu sıkıntıları gidermek adına başlattık bu projemizi. Üreticilerimizin gelirinin atmasına da katkı sunacağız inşallah. Tabii ki bu meşakkatli bir süreç. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu projemizin kapsamı genişletilerek sürdürülecektir. Ben projemizin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. “HAYVANCILIĞIN BAŞINA GELENLER MALUM” Toluca’nın ardından konuşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, tarımın başına gelenlerin herkese malum olduğunu belirterek, "Et fiyatları, tabiri caizse el yakıyor. 3,5 yıllık Büyükşehir Belediyesi olarak, 2 yıldır uygulamaya koyduğunuz bir projenin, ikinci dilimini uyguluyoruz. Projemizin adı, Koyunculuğu geliştirme Projesi. Bu kapsamda, damızlık koç dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu projede bizim iş ortağımız Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’dir. Bu proje, Tekirdağ’ımız için gerçekten de ihtiyaç duyduğumuz bir projeydi. Biliyorsunuz biz hayvancılık alt sektörüne çok yönlü olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de ülke genelinde yarı yarıya düşen hayvan sayımızı Tekirdağ’da artırmak için gayret sarf ediyoruz. Bunu, hem insanlarımızın doğru bir şekilde beslenmesi için hem de kırsalda yaşayan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gelir düzeyini bir nebze de olsa artırmak adına bu projeyi hazırladık. Gördük ki, gerçekten de Tekirdağ’ın böyle bir projeye büyük ihtiyacı varmış. Vatandaşlarımızın ilgisi de oldukça yoğun oldu bu projemize. Ülke genelinde örnek alınacak derecede önemli bir projedir. Projemizin yararlı olacağı umuduyla herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ ÜRETİCİLERİMİZİN  YANINDA”

Programda bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, 70 köyden mahalleye dönüşen bir yerleşim yerinin belediye başkanı olduğunu belirterek “Tekirdağ’da tarım ve hayvancılık adına üretimin en fazla olduğu yer Malkara. Bu konuda ne zaman ihtiyacımız olsa Büyükşehir Belediyemiz üreticilerimizin yanında duruyor, üreticileri destekleyen birçok projeye imza atıyor. Bu sebeple Sayın Kadir Albayrak’a teşekkür etmek istiyorum. Tüm üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK”

Damızlık Koç Dağıtım Programında son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada “Bu projelerin hepsi vatandaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını karşılayan projeler. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı biz büyükşehir olduktan sonra ilk kurduğumuz daire başkanlığımız. Sayın Hacı Bey’e bu görevi teklif ettiğimiz zaman sağ olsun bizi kırmadılar. Bugüne kadar Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarakbirçok projeye imza attık. Örneğin, yürüttüğümüz mandacılık projesi var. Tekirdağ’da 350 manda vardı. Başlattığımız proje ile 168 tane gebe mandayı Büyükşehir olarak hibe olarak aldık. Bugün Saray’da 1534 tane manda oldu" şeklinde konuştu.

100 BİN DÖNÜM MERAYI İYİLEŞTİRDİK"

Mera iyileştirme projesi konusuna da değinen Başkan Albayrak, "Bugüne kadar 95 bin 650 dönüm merayı 2 milyon 389 bin kilo gübre atarak 1’e 4 verim alarak iyileştirdik. Tekirdağ’ın tamamında 300 bin dönüm mera var. Biz bunun neredeyse 100 bin dönümünü iyileştirmiş durumdayız. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. En önemli projemizden biri de 30 Büyükşehir belediyesi arasında yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz. Bölgedeki yem fiyatlarını dengelemekte çok önemli katkılarımız oluyor. Damızlık KoçDağıtım Projemizde de ilk sene 218 üreticiye, bu sene de 201 üretici olmak üzere toplam 419 üreticiye koç dağıtıyoruz. Bu projenin hayvancılık faaliyetlerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

BAŞKANA PLAKET VERDİ

Damızlık Koç Dağıtım Programı yapılan konuşmaların ardından Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Başkan Kadir Albayrak’a plaket sunması ve koçların dağıtımı ile son buldu. Sahil Dolgu Alanı Amfi Tiyatro yanında gerçekleşen dağıtım programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalattin Toluca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.              
AdminAdmin