enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8960
EURO
31,4606
ALTIN
1.923,44
BIST
8.026,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ
Az Bulutlu
20°C
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
12°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C


Çevrene Sahip Çık

16.07.2017
0
A+
A-

Son 20 yıldan itibaren başta Ege ve Karadeniz Bölgelerimiz göz göre göre şirketler tarafından tahrip edilmektedir. Bunun yanında halkımızın sorumsuz davranışları felaketler doğurmaktadır. Felaketler ormanlarımızı etkilediği gibi sağlığımızı ve ekonomimizi olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzlukları gidermek için ülkemizde vakıflar kurulmuştur.

Ülkemizde çevreci kurum ve kuruluşlar  aktif olarak rol oynamaktadır.

Örnek vermek gerekirse doğal afetler ve afetlerin önlenmesinde TEMA vakfı bulunmaktadır. Vakıf 11 Eylül 1992 yılında kurulup ülke genelinde yaşanan ve yaşanması mümkün olaylar konusunda  yurdun farklı bölgelerine ulaşıp halkı bilinçlendirmek için seminerler vermektedir. Fakat halkımız verilen bilgilere kulak asmamaktadır. Çiftçiler ağaçların ağır hasar görmesinden yakınıp mahsulün az olacağını dile getirip tedirginliklerini çevrelerine yansıtıyorlar. Bu durum bizleri sağlık açısından etkilediği gibi ekonomik yönden  bir hayli etkilemektedir.  Görülen bu felaketin en büyük suçluları bizleriz. Sigara izmaritlerimizi söndürmeden doğaya karıştırıyoruz

Mangal ateşini söndürmeden, eğlendiğimiz ve dinlendiğimiz yeri terk ediyoruz.  Bu duyarsızlığın sonuçları ise oldukça ağır olmaktadır.  Sorumluluk en çok bize düşüyor. Olumsuzlukları aza indirgemek için;  itfaiye ekiplerinin ormanlık alanlara  yakın olması önemlidir.



Bunun gibi vakıf  ve kuruluşlar her ne kadar görevlerini yerine getirmeye çalışsalar da tabiatın içinde bulunan bizler, doğadan her ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bu güzellikleri korumak bizim yegane görevimizdir.

Ormanlarımız bizim akciğerlerimizdir. Ciğerlerimizi yok edip yaşamımıza son vermemek adına  içerisinde olmalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.