Mikrafon bende

Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu eğitim ve öğretimde çığır açmaya devam ediyor. Sürekli yeni projelerle eğitime ve öğretime değer katan Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu şimdide öğrencilerin özgüvenini artırmak adına “Mikrofon Bende” temalı proje ile adından söz ettiriyor.

Güncel - 30-04-2024 07:32

Akademik başarı ve sosyal becerilerin temelinin oluşturulduğu ilkokul dönemini en güzel şekilde değerlendiren Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu, çocuklara toplum önünde konuşma becerisi kazandırmaya çalışıyor. Okul idaresi ve öğretmenler çocuklara kendini ifade etme, girişimcilik, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerilerinin kazandırmayı amaçlıyor.

“ÖZGÜVENLİ YETİŞMELERİNİ HEDEFLİYORUZ”

Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, konu ile alakalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler başlattığımız bu proje ile öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini karşısındaki insanlara ifade edebilen, diksiyonu düzgün, dil algı becerileri yüksek, topluluk önünde ve akademik hayatında kendini ifade edebilen ve özgüvenli yetişmelerini hedefliyoruz” dedi.

“RASTGELE BİR ÖĞRENCİ ÇIKIYOR”

Proje için önceden bir hazırlık yapılmadığını belirten Müdür Bekdaş, “Bu proje kapsamında esas hedeflenenlere ulaşabilmek amacıyla önceden bir hazırlık yapılmadı.  Bayrak töreni sırasında İstiklal Marşı öncesi ilgili müdür yardımcısı mikrofonu eline alarak öğrencilere sesleniyor. Herhangi bir konuda düşüncelerini paylaşması için öğrencilerden biri davet edilip arkadaşları önünde konuşmasına imkan tanınıyor.” ifadelerine yer verdi.

“HER HAFTA UYGULANIYOR”

Bekdaş, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı: “Öğrencilerimiz gönüllü olanlar parmak kaldırıyor. Öğrenci o an istediği bir konuda duygu ve düşüncelerini yansıtan konuşma yapıyor. Topluluk karşısında konuşma yapan öğrencileri gözlemlediğimizde; öğrencinin özgüveninin arttığını, vurgu, tonlama ve telaffuzunun gelişim gösterdiğini, sınıf ortamında özgürce fikirlerini paylaştığını, beden dili, jest ve mimiklerini daha etkili kullandığını görüyoruz. Projemizi devamlı olarak her hafta bayrak töreninde uyguluyoruz.”

 

Günün Diğer Haberleri