Hayalim senin olsun

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu öğrenci, öğretmen ve velileri yeni bir projeye daha imza attı. Öğrencilerin empati kurma, hayal güçlerini geliştirme, yaratıcı düşünmelerini sağlama gibi birçok amacı barındıran proje sonucunda Şanlıurfa’da bir okula 144 adet oyuncak gönderildi.

Güncel - 30-04-2024 18:14

Proje konusunda değerlendirmede bulunan Okul Müdürü Murat Bekdaş şunları söyledi: ‘’Hayalim Senin Olsun’’ adı verilen proje ile anaokulundaki öğrencilerle evlerindeki oyuncaklar konusunda sohbet geliştirildi. Başka illerdeki çocukların aynı imkanlara sahip olmadığı düşünüldü. Bu hususta empati kuran öğrencilerden en sevdikleri ve hayal ettikleri oyuncakların resimlerini çizmeleri ve bu oyuncakları imkanı olmayan arkadaşlarına hediye etmeleri  söylendi. Daha sonra öğrenciler hayal ettikleri resimleri çizdiler. Çizilen resimler velilere ulaştırılarak belirlenen zaman diliminde bu hayalleri gerçeğe dönüştürerek üç boyutlu oyuncaklar yapmaları istendi.”  

“KARGOYA VERİLDİ”

Projenin güzel bir şekilde sonuçlandığını belirten Müdür Bekdaş, “144 velimizin katıldığı proje ile veliler de sürece aktif olarak katılarak çocuklarıyla beraber bu hayal edilen oyuncakları gerçeğe dönüştürdüler. Süreç sonunda ortaya çıkan birbirinden güzel 144 adet oyuncak çocukların çizmiş oldukları resimlerle yan yana sergilenerek bütün öğrencilerin görmesi sağlandı. Sonrasında ise bu oyuncaklar daha önceden ihtiyacı olduğu belirlenmiş olan Şanlıurfa ilindeki bir okula gönderilmek üzere öğrencilerle birlikte paketlenerek kargoya verildi. Projede emeği geçen bütün öğrenci, veli ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Günün Diğer Haberleri