Güncel
Giriş Tarihi : 02-11-2018 04:47   Güncelleme : 02-11-2018 04:47

Feti Pehlivan:"Türkiye Büyük Sorunlarla Karşı Karşıya"

Feti Pehlivan:
Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, haftalık basın açıklamasında donarak şehit olan iki asker, 29 Ekim Resepsiyonu, İstanbul Havalimanı Açılışı, havalimanı işçilerinin mağduriyeti, Eğitim Vizyonu, Türkiye'nin beyin göçü, Basın Özgürlüğü ve dörtlü zirve konularında açıklamalarda bulundu. Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde operasyona çıkan Jandarma özel Harekât uzman çavuşları Asım Türkel ve Ferruh Dikmen'in  donarak şahit olmalarının, Sarıkamış Harekatını hatırlattığını belirten Başkan Pehlivan, "Bir asır evvel bu milletin evlatları bu memleketin selameti için donarak şahadete yürümüşlerdi. Ne yazık ki bir asır sonra yine bu milletin fedakar evlatları ülkemizin selameti için donarak şahadete yürüdüler. Konunun mahiyeti ortadadır 100 yıl evvel elde bulunan imkanlarla yaşanan acı olayı bir nebze olsun açıklamak mümkündür. Fakat 2018 Türkiye'sinde meteorolojinin saat başı hava durumu verebildiği bir ortamda yaşanan bu acı olayı milletimizin vicdanına bırakmak istiyorum." Dedi.

29 EKİM RESEPSİYON TARTIŞMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu konusuna temas eden Pehlivan, "Resepsiyonun İstanbul'da yapılması bir gündem maddesi haline geldi. Muhalefet ve iktidar arasında konu ile alakalı sert tartışmalar yaşanmaktadır. Konu hakkında geçen haftada biz kanaatlerimizi belirtmiştik. Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmamak hem ülkemizi hem geleceğimizi yıpratmaktadır. Türkiye ekonomiden adalete, eğitimden dış politikaya her konuda büyük sorunlarla karşı karşıyadır. İnsanımız geçim sıkıntısına düşmüş, gelecek ayın hesabını bile yapamamaktadır. Coğrafyamız ateş çemberinin içerisindedir. Ülkemizde uluslararası konu haline gelen cinayetler işlenmektedir. Bunların tartışılmasını istemeyen iktidar ne yazık ki her hafta yeni bir tartışma konusu ortaya atmaktadır. Bir hafta iş Bankasını bir hafta andımızı bir hafta resepsiyonu tartışılmasını istemektedir. Ne yazık ki muhalefette bu oyuna gelmektedir." Değerlendirmelerinde bulundu.

İSTANBUL HAVALİMANI AÇILIŞI

İstanbul Havalimanının millete ve insanlığa hayırlı olması  temennisinde bulunan Pehlivan, açıklamasına şöyle devam etti: "Ümit ederiz ki Türkiye bu havalimanı getireceği fırsatları en iyi şekilde değerlendirir ve memleketimizin hayrına kullanır. Burada birkaç hususa değinmek istiyorum. Bu havalimanı önemli bir kavşak noktası olacak ve ciddi manada döviz getirecek. Biz İstanbul Havalimanının inşasını ve açılışını elbette önemli görüyor ve destekliyoruz. Lakin havalimanı, köprü ve yol yapmada ortaya konulan gayretin üretime yönelik tesislerde de ortaya konulmasını istiyoruz. Havalimanları, yollar, köprüler elbette önemlidir lakin üretmeyen ekonomi ayakta duramaz. Bugün içinde bulunduğumuz krizin en büyük sebebi bugüne kadar paranın betona gömülmesidir. Temennimiz bundan sonraki süreçte açılışı yapılacak tesislerin üretim merkezli tesisler olmasıdır."

HAVALİMANI İŞÇİLERİNİN MAĞDURİYETİ

Açılan yeni havalimanında yaşanan bazı olumsuz gelişmelerin görmezden gelinmemesi gerektiğine dikkat çeken Pehlivan, "Hepinizin bildiği gibi havalimanı işçilerinin dramı ve yaşadıkları ortadadır. Ayrıca havalimanın 12 yıllık dış hat yolcu geliri için sayın Cumhurbaşkanı 342 milyon Avro garanti verildiğini belirtti. Fakat Sayıştay 2016 raporunda 12 yıllık garanti miktarı 6.3 Milyar Avro olarak görülmektedir. Bu garip ve açıklanması gereken bir çelişkidir. Bu hususta yaşanan çelişkiyi de ortaya koymak bizim görevimizdir." Cümlelerine yer verdi.

EĞİTİM VİZYONU

Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir Eğitim Vizyonu paketini kamuoyuna açıkladığını kaydeden Pehlivan, konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Açıklanan eğitim modelinde olumlu bazı yaklaşımlar var ancak bu yaklaşımlar kağıt üzerinde kalmamalıdır. Çünkü eğitim şu an Türkiye'nin en önemli konularından birisi ve ne yazık ki kanayan bir yara haline gelmiştir. Şunu sormadan edemiyor insan, neden 16 yıldır iktidarda olan bir hükümet en hayati konulardan biri olan Eğitim'de bir türlü işleri rayına oturtamaz? Bugün üniversitede okuyan veya üniversiteden mezun olmuş hiçbir gencimiz okula başladığı sistem ve müfredat ile mezun olamadı. Yeni Milli Eğitim Bakanı göreve başladığında yaptığı tespitler ve açıklamaları ile toplumun bütün kesimlerine ümit verdi. Biz ümidimizi muhafaza etmek istiyoruz. Lakin Özellikle özel okul denetimlerinin bu süreçte arttırılmasını şart olarak görüyoruz. Eğer süreç böyle giderse şu tablo hiçbir zaman değişmeyecek ve kötüye gidiş devam edecek. OECD ülkeleri arasında, devletin eğitim kurumlarına öğrenci başına en az harcama yaptığı ülke Türkiye. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), "Eğitim Kalitesi 2018” başlığıyla yayımladığı listede Katar, Malezya, Endonezya, İran ve Pakistan gibi ülkelerin ardından 99. Sırada yer aldı. -Yine aynı raporda (WEF) Matematik ve Fen bilimlerinde yine bu ülkelerin ardından 1 07. Sırada yer alıyor."

TÜRKİYE SÜREKLİ BEYİN GÖÇÜ VERİYOR

Açıklamasında  yetişmiş, yetenekli gençlerin yurt dışına göç ettiğini belirten Pehlivan,  "TÜİK'in son verilerine göre geçtiğimiz yıl (2017) yurt dışına göç eden vatandaşların sayısı %42 artışla 250 bini geçti. Türkiye şu anda çok ciddi bir beyin göçü ile karşı karşıyadır. Teknoloji, sanayi, tıp, sanat, aklınıza gelebilecek her türlü alanda bu ülkenin nitelikli insana ihtiyacı var. Ancak bu insanlar birer birer başka ülkelerin yolunu tutuyorlar. Neden mi? Adalete güven yitirildi, adalete güven olmayan bir ortamda insanlar bulunmak istemez. Liyakat yok oldu, torpil olmadan hiçbir iş halledilemez hale geldi. Üretime yönelik yatırımlar olmaz ve fabrikalar kapanırsa elbette beyin göçü olur." İfadelerini kullandı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SIRALAMAMIZ

Türkiye'nin bu yıl Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Hindistan, Güney Afrika, Endonezya Nijerya, gibi ülkelerin arından 157. sırada yer aldığını hatırlatan Pehlivan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şimdi iktidar Avrupa bizi kıskanıyor diyor ama görünen o ki pek çok konuda Afrika ülkelerinden de gerideyiz. Hal böyle iken Avrupa bizi niye kıskansın? Parmakla gösterilen bir ülke olduk diyorlar. Hakikaten de parmakla gösterilecek haldeyiz. Bazen kötü örnekler de parmakla gösterilip "onun gibi olma” mesajı verilir. Nasıl olur da Türkiye gibi bir ülke eğitimde, basın özgürlüğünde alt sıralarda olur? Ne yazık ki bugün ülkemizde demokrasi yalnızca seçim günü sandığa gidip oy vermeye indirgenmiş durumda. Yöneticilerin halkına hesap vermediği bir toplum refah toplumu olamaz. Çünkü hatalarını ve eksikliklerini göremez. Bugün ne yazık ki medya bir baskı altındadır. Bazen zam haberini yabancı haber ajanslarından duyduğumuz oluyor. Şimdi bunlar varken Avrupa bizim neyimizi kıskansın? Eğitimde son sıralarda olmamızı mı? Yoksa Basın Özgürlüğü'nde Nijerya'nın gerisinde olmamızı mı?"

4'LÜ ZİRVE

Son olarak dış politikada yaşanan gelişmelere değinen Pehlivan, açıklamasını şöyle noktaladı: "Türkiye'nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirve, Almanya, Fransa ve Rusya'nın katılımıyla İstanbul'da icra edildi. Biz bu hususlarda daha önce defaatle kanaatimizi belirttik. Bir kere daha bu husustaki görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. Biz dünyada ve coğrafyamızda barışı ve huzuru tesis edecek her türlü temasın yanındayız. Herkesle oturup görüşülmeli ve bütün insanlığın saadeti için çaba sarf edilmelidir. Fakat şunu da belirteyim ki bu coğrafyada bir takım emelleri ve projeleri olanlarla barışın tesis edilmesi mümkün değildir. Ayrıca bu coğrafyanın asli unsurlarını bir kenara bırakıp kurtuluşu Paris, Moskova, Berlin'de aramak akıl karı değildir. Bu coğrafyanın sorunlarını Tahran, Şam, Bağdat, Kahire, İslamabat, Ankara bir araya gelerek çözebilir. İbn'i Haldun'un dediği gibi "Coğrafya Kaderdir” Bu coğrafyanın kaderi ise İslam ülkelerinin bir araya gelmesi ile ancak refaha kavuşabilir. Her zaman olduğu gibi biz bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah'tır. Allah (cc) Ülkemizin, Milletimizin ve İslam Âleminin yardımcısı olsun."
AdminAdmin