Güncel
Giriş Tarihi : 28-09-2019 06:41   Güncelleme : 28-09-2019 06:41

ÇOSB Ortaokulu Öğretime Açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) Çerkezköy’de yaptığı 32 derslikli, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı

ÇOSB Ortaokulu Öğretime Açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) Çerkezköy’de yaptığı 32 derslikli, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı.   

Açılış törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Prof. Dr. Mustafa Şentop,  Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Ahmet Temiroğlu, İlyas Kum ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra ÇOSB sanayicileri, ÇOSB Bölge Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda vatandaş.

"BÜYÜK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ"

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, halk oyunları ekibinin de gösteri yaptığı açılış töreni,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler kürsüye gelerek şunları söyledi: “2019-2020 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünlerde, bizler de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak farklı bir sevinç ve heyecan içerisindeyiz. Bugün açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz 32 derslikli Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nu hizmete kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

"CİDDİ ÇABA GÖSTERDİK"

Başkan Sözdinler, konuşmasına şöyle devam etti: "Törenimize katılan başta TBMM Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere, Tekirdağ Valimize, Değerli Kaymakam ve Belediye Başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize hoş geldiniz dileklerimi sunuyorum. Hızlı bir nüfus artışına sahip Çerkezköy’ün artan eğitim- öğretim kurumları ihtiyacı çerçevesinde, bu okulun ÇOSB olarak inşaatını yaparak ilçenin ihtiyacına cevap vermek anlamında ciddi çaba gösterdik."

PROJELERİNİ ANLATTI

Projeleri içerisinde ilçeye teknik bir Üniversite kazandırmak olduğunu ifade eden  Sözdinler, "ÇOSB olarak kendi bünyemizdeki bulunan 1200 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 240 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde bölgemizin ailelerine ve öğrencilerine eğitim-öğretim anlamında değerli katkılar sağladığımızı özellikle ifade etmek isterim. Bundan sonraki projelerimiz içinde Kapaklı ilçemize yaptıracağımız 100 yataklı ÇOSB Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra, mevcut hastanenin yerine öncelikle bir Meslek Yüksek Okulu, bir Enstitü veya bir Teknik Üniversiteyi de eğitimimize kazandırmak istiyoruz" dedi.

"ZAMAN VE İNSAN ÇOK ÖNEMLİ"

Sözdinler, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün 'Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yaygınlaşmasına özellikle dikkat ediyoruz' sözünden ilham alıyoruz. Biz ÇOSB sanayicileri olarak paranın nasıl kazanılabileceğini biliyoruz, ama geleceği inşa ederken iki şeyin kazanımının hem zor hem de önemli olduğunun farkındayız. Bunlardan birincisi zaman ki, bunun kaybedildikten sonra telafisi mümkün değildir. İkincisi de insan. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımıza hep umutla ve büyük beklentilerle bakıyoruz. Büyük beklentilerle dedim, çünkü geleceğimizi bu kuşağın belirleyeceğinin farkındayız."

"ÖNEMLİ BİR HEDEF OLARAK GÖRMEKTEYİZ"

Gençlerinin yetiştirilmesinin önemine işaret eden Sözdinler, "İnşaatını tamamladığımız bu okulda,  kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen,  Başöğretmenimiz Atatürk’ün hedef gösterdiği “ Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma” yarışında araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluğunu taşıyan, eleştirmekle kalmayıp çözüm üretebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetişmesini çok önemli bir hedef olarak görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"SAYGILARIMI SUNUYORUM"

Sözdinler, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: "Sözlerimi tamamlarken, okulumuzun biran önce hizmete girmesi için desteklerini esirgemeyen başta Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım’a, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a ve Çerkezköy’de eğitim meşalesini yükseklere çıkartan Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, değerli Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e, bu okulumuzun inşaatını büyük bir özveriyle bu eğitim-öğretim yılına yetiştirmek için büyük çaba sarf eden müteahhitimiz Süleyman Ergin’e, isimlerini burada tek tek sayamadığımız tüm kamu kurum ve kuruluş idarecilerine ve bu eserin buraya yapılmasının ana dayanaklarından olan değerli ÇOSB sanayicilerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

                                   "OKUL İHTİYACI ÇÖZÜLMÜŞ OLDU"

Programın bir diğer konuşmacısı TBMM Başkanı Mustafa Şentop oldu.  Mustafa Şentop, "ÇOSB daha önceki yıllarda Çerkezköy’e bir lise kazandırmıştı. 32 derslikli ortaokul yaptırarak milli eğitime katkıda bulunmaya devam ediyor. Temeli geçen yıl atılan ve açılışı bugün yapılan ortaokulu kazandıran ÇOSB yönetimine teşekkür ediyorum. Yaptırılan okul sayesinde Bağlık mahallemizin okul ihtiyacı da büyük ölçüde çözülmüş oldu” diye konuştu.

"60 MİLYARDAN FAZLA YATIRIM YAPTIK"

Şentop konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “ Bizim güçlü savunma silahımız yetişmiş insan gücümüzdür. Eğer Anadolu’nun ebedi vatanımız olarak kalmasını istiyorsak, insanımızı mutlu huzurlu hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu hedefe ulaşmak için milli davımızda muvaffak olmak mecburiyetindeyiz. 2002’ye kadar Milli Savunma Bakanlığımızın bütçesi Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinden fazlaydı. Kılıç kalemden daha kıymetli kabul ediliyordu. 2002’de bu yana kaleme daha fazla itimat göstermeye başladık. 17 yılda eğitime 60 milyardan fazla yatırım yaptık. Dünyada Birleşmiş Milletler üyesi 196 devlet bulunmaktadır. Bu devletlerin üçte iki nüfusu ülkemizin öğrenci nüfusundan azdır. Ülkemizde eğitim gören 18 milyon çocuğumuz bulunuyor. 7 milyon 750 bin üniversite öğrencimiz eğitim görmektedir. 25 milyonu aşan bir öğrenci sayımız vardır. Onların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özveri gösterdik. Tek başına devletin gayreti yetmiyor, hayırseverlerimize, iş adamlarına ve STK’lara da görevler düşmektedir. Onlarda üzerine düşeni yapmaya çalışıyorlar. Çerkezköy de bunun en büyük şahididir.

"KENDİMİZİ GÜNCELLEMEMİZ GEREKİYOR"

Hiç kimsenin eğitim konusuna kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Şentop, "Dünyanın gelişmiş bütün ülkeleri eğitim öğretim yatırımlarını tamamlayıp nitelik kazandırmış ülkelerdir. Alt yapı ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor ve kaliteyi de konuşmaya gelmeliyiz. ‘Kaç ne kadar’ demek yerine ‘nasıl’ eğitim konuşmaya çalışmalıyız. Eğitime yapılan yatırım katma değeri en yüksek yatırımdır. Hiç kimse eğitim konusuna kayıtsız kalmamalıdır. Çünkü istikbal yarışında bizleri en önde taşıyacak olan eğitimdir. Teknolojinin gelişmesi bilginin yaygınlaşması sayesinde dünya çok dinamik bir hale gelmiştir. Bilgisayar programları gibi bizlerinde kendimizi güncellememiz gerekiyor. Günlük olarak dünyanın dört bir yanından haberler alıyoruz ve gençlerimiz daha çok etkileşim ve iletişim içine giriyorlar" şeklinde konuştu.

"DÜŞÜNMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ"

Gençleri, yeni şartlara göre yetiştirmek gerektiğini kaydeden Şentop, konuşmasını şöyle tamamladı: "Değişime direnen değil değişimi yöneten olmalıyız. İhtiyaçlarını öngörerek eğitmeliyiz. Evlatlarımız şahsiyetli, özgüvenli olmalıdır. Onları dış dünyaya açıp sosyal bir kişilik olarak yetiştirmeliyiz. Günün meselelerini tartışmak yerine yarının imkanlarını ve fırsatlarını düşünmelerini sağlamalıyız. Bizlere düşen çocuklarımızın gençlerimizin becerilerini ortaya çıkartabilecekleri ve gösterecekleri ortamları hazırlamaktır. Millet olarak ne istiklal ne istikrar kaygımız olmamalıdır. Pırıl pırıl gençlerimiz milli hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Gayret edersek bunu başaracağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Yeter ki güvenimizi ve inancımızı koruyalım."

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e plaket verildi. Plaket takdiminin ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek okul gezildi.

HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bodrum ve zemin dışında 3 katlı inşa edilen okulda 32 derslik bulunuyor.   Toplam 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Sınıflarda PVC kaplama bulunan ve ahşap sınıf kapılarının yangına dayanıklı olduğu okulda tam donanımlı 3 laboratuar ve 4 tane de resim-müzik atölyesi bulunuyor. Klimaların bulunduğu, LED aydınlatmalarla donatılan okulda 117 kişilik konferans salonu da bulunuyor. Açık ve kapalı spor salonlarının olduğu okulda hava koşullarına karşı özel kapalı tören alanı da yer alıyor. Teknolojisiyle dikkat çeken okulda ayrıca her sınıfta özel data ve WiFi hattı da bulunuyor.

AdminAdmin