Güncel
Giriş Tarihi : 11-11-2019 11:38   Güncelleme : 11-11-2019 11:38

"Bağımlı Olma Özgür Ol

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek amacıyla eski belediye meydanında resim sergisi açtı

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek amacıyla eski belediye meydanında resim sergisi açtı.

"Bağımlı Olma Özgür Ol" temalı resim sergisi 14.00 ile 17.00 saatleri arasında açık kaldı.  “Bonzai içme, boza iç, sigara içme, çay iç, alkol içme, ayran iç, milli kumara hayır ” dövizlerinin de dikkatlere sunulduğu resim sergisi konusunda değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç, "Düzenlediğimiz resim sergisi ile alkol ve uyuşturucu konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık.  Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz." dedi.

"ERİŞİM SON YILLARDA DAHA DA KOLAYLAŞMIŞTIR"

Karakoç, açıklamasına şöyle devam etti: "Maalesef içinde bulunduğumuz ekonomik durum neticesinde anne işte, baba işte, çocuk ta sokaktadır. Bu durum evlatlarımızın ,anne baba sevgisinden ve ilgisinden uzak, kontrolsüz yetişmesini sağlamaktadır. Türkiye uyuşturucu, sigara, alkol vb. zararlı maddelere erişimin en kolay olduğu ülkeler arasındadır . Bu erişim son yıllarda daha da kolaylaşmıştır. Anne babaların aleni sigara içmesi, çocukların bunu bir adım öteye taşıyarak uyuşturucu kullanmaya başlamasını etkilemektedir. Ülkemizde 110 bin insanımızı zamansız ve erken toprağa vermekteyiz."

"DEVLET ELİYLE ORGANİZE EDİLİYOR"

Alkol bağımlılığının üniversite yıllarında başladığını hatırlatan Karakoç, "Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır. Anayasaya baktığımızda 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasasında en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Özellikle iddaa, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır." ifadelerine yer verdi.

"KENDİ İÇİNDE ÇELİŞMEKTEDİR"

Karakoç, açıklamasına şu cümlelerle devam etti: "Anayasa maddesinde geçen “alkol düşkünlüğünden koruma” ifadesi ile alkol tüketiminin düşkünlüğe varmayan boyutu anayasal açıdan serbest bırakılmış olup madde kendi içinde çelişmektedir. Alkol tüketiminin azı ile başlayan durum sorunlu görülmezken düşkünlük haline gelme halinde devletin gençliği korunması ödevi devreye girmektedir. Ancak düşkünlük boyutuna vardıktan sonra gençliğin korunmasından değil tedavisinden bahsedilebilir. Dolayısı ile alkol boyutundaki bu düzenleme oldukça sorunludur. Devletin uyuşturucu maddeler konusundaki görevi gençliği sonuçlardan koruyarak izole etmek değil; üretimi, ticareti, sevkiyatı, dış destekleri gibi sebeplerin ve kaynakların kendisiyle mücadele ederek toplumun tümünü ilgilendiren bu illetten kurtarmaktır."

"GENÇLİK MANEVİ OLARAK GÜÇLENDİRİLMELİ"

Anayasada ki gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ile ilgili maddelerin, zararlı alışkanlarla mücadele noktasında yetersiz kaldığını iddia eden Karakoç, "Kanunlarımızda, gençlerle ilgili olası maddelerde gençlerin korunması değil, kendine özgü durumlarının kabulü ile gençliğin manevi olarak güçlendirilmesi yaklaşımının geçerli olması daha uygun olacaktır. Bu amaçla devletin, gençlerin gelişimini, toplumsal ve siyasal yaşama aktif ve eşit biçimde katılmasını sağlayacak çalışmaları yürütmesi ve desteklemesi yönünde olumlu tüm önlemleri alacağına dair bir düzenleme daha uygun gözükmektedir." diye konuştu.

"TOPYEKUN MÜCADELE ETMELİYİZ"

Teknoloji bağımlılığının da önemli sorunlardan biri olduğunu hatırlatan Karakoç, konuşmasını şöyle noktaladı:  "Nüfus oranına göre ülkemizdeki teknoloji bağımlılığı ilk sıralardadır. Her türlü bağımlılık neslimize zarar vermektedir.  Toplumumuzun temel yapıtaşı ailenin köküne adeta dinamit döşenmektedir. Toplumumuzu ve neslimizi iflasa sürükleyen bu saldırılara karşı topyekun mücadele etmemiz, bilinçli olmamız, organize olmamız şarttır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 58. Maddesinde yer alan “…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” ilkesi gereği hükümeti ve yetkili organları anayasanın gereklerini yapmaya davet ediyoruz. Çünkü devlet milletinin, mal ,can, akıl ,nesil ve din emniyetini muhafaza etmek mecburiyetindedir." Düzenlenen resim sergisine Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Saadet Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, partililer, AGD temsilcileri katıldı

AdminAdmin