Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2019 06:48   Güncelleme : 29-07-2019 06:48

Aygun: “Tasarrufa Niye Şatafattan Başlanmıyor!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Personel Müdürlüğü’nün kapatılma kararına tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr

Aygun:  “Tasarrufa Niye Şatafattan Başlanmıyor!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Personel Müdürlüğü’nün kapatılma kararına tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, konu ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

Aygun, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Tekirdağ; nüfusu, lojistik imkânları, sahip olduğu büyük limanları ve havalimanı açısından Edirne’den çok daha gelişmiş niteliklere sahip olduğu halde Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü kapatılarak, neden Edirne’deki Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlanmıştır? Gümrük ve ticaret yapan vatandaşların Kapıkule’ye gitmek zorunda bırakılması doğru mudur?” diye sordu.

“TEKİRDAĞ’IN İHRACATINA NEDEN ZARAR VERİLİYOR”

Aygun, Tekirdağ’ın her geçen gün büyüyen ihracat gücüne işaret ederek, şu değerlendirmeleri yaptı: “Tekirdağ, ihracat potansiyelinin artması açısından çok önemli bir lojistik üstür. Çorlu Havalimanı, uluslararası tren ağları ve büyük dış ticaret limanları, ihracata açılan kapılar niteliği taşımaktadır. TÜİK Mayıs 2019 Dış ticaret istatistikleri, Tekirdağ’ın ihracattaki payının her geçen gün arttığını ortaya koymaktadır.  Tekirdağ’da ihracat, 2019 yılı Mayıs ayında 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 10.9 artarak 119.7 milyon dolar, ithalat yüzde 6.4 azalarak 104.8 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Edirne’de ise ihracat 2019 Mayıs ayında 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 5.3 azalarak 4.8 milyon dolar, ithalat yüzde 104.5 artarak 25.2 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır.”

“TASARRUFA NİYE ŞATAFATTAN BAŞLANMIYOR!”

Aygun,  ihracat, gümrük ve ticaret potansiyeli açısından Türkiye’nin lojistik üslerinden biri olma niteliği taşıyan Tekirdağ’ın gelişimi dikkate alınmadan Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile bu bölge müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Personel Müdürlüğü’nün neden kapatıldığını sordu. Aygun, “Kapatılma nedeni, tasarruf tedbiri amaçlı mıdır? Ekonomik kriz mi böyle bir karar alınmasına yol açmıştır” dedi.

AYGUN, ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

Tekirdağ; nüfusu, lojistik imkânları, sahip olduğu büyük limanları ve havalimanı açısından Edirne’den çok daha gelişmiş niteliklere sahip olduğu halde Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü kapatılarak, neden Edirne’deki Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlanmıştır?  Gümrük ve ticaret yapan vatandaşların Kapıkule’ye gitmek zorunda bırakılması doğru mudur? Tekirdağ’ın ihracat potansiyelinin arttırılması neden engellenmek istenmektedir?

"ZORLUK ÇIKARILMASI ANLAMINA GELMEYECEK Mİ"

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne neden bağlanmıştır? Çerkezköy’deki gümrük işlemi yapan vatandaşların İstanbul’a gitmek zorunda bırakılması ve işlemlerin daha külfetli hale getirilmesi; ticari faaliyetlerin zorlaştırılması ve işadamlarına zorluk çıkarılması anlamına gelmeyecek midir?

Tasarruf yapılacaksa, kamu kurumlarının tasfiyesi yerine kamudaki gereksiz lüks harcamalar ile şatafata son verilmesi daha doğru olmaz mı?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanmadan ilgili kurumlar neden hızla kapatılarak, personel nakilleri ve yeni atamalar gerçekleşmiştir?

AdminAdmin